Geheimtip in de Alpen voor Bon Vivants en natuurliefhebbers

Waar vind je nog van die unieke accommodaties en locaties in de Alpen? Van die hotels die generatie op generatie hun tradities en geheimen voortzetten? Zoals geheimen uit de keuken bijvoorbeeld. Zo’n accommodatie, mét waanzinnig uitzicht op de Dolomieten, inclusief gerechten met ingrediënten uit de directe omgeving vind je vlakbij Bolzano, in Zuid-Tirol, Italië.

Hoog boven Bozen, 1.500 meter “boven het alledaagse”, heeft de familie Untermarzoner met Hotel Tann een toevluchtsoord gecreëerd dat op zijn zachtst gezegd uniek is. Hier ontvouwt de kracht van natuur zich volledig. Als de omliggende weiden en bossen bedekt zijn met een dikke laag sneeuw, is de magische rust alleen al een weldaad. Markus Untermarzoner, echtgenoot van Barbara is opgegroeid in hotel Tann en kan je als geen ander bijzondere tips geven als je erop uit wil trekken. Samen met zijn vrouw runt hij dit kleinschalige boutique hotel met slechts 28 kamers en suites. De kleinschaligheid, de ligging én Barbara’s kookkunst is met recht uniek te noemen. Wat Barbara’s boskeuken inhoudt, moet je absoluut geproefd en beleefd hebben.

Een kokkin die haar inspiratie haalt uit het bos

De volksmond zegt dat rozenbottels die rond Kerstmis worden gegeten, ziektes buiten de deur houden. In de keuken van Tann verrijkt deze rode vitaminebron ’s winters desserts, jam en fijne bijgerechten. Met een ongelooflijke passie en uitgebreide kennis brengt hotelchef Barbara de wilde natuur met een overvloed van heerlijke aroma’s, wortels, bloesems, scheuten, boomkegels, paddenstoelen en wilde vruchten in haar lekkere hotelkeuken. Tann-sparrenpesto, semifreddo van bergden, een bosschuimsoepje van sparren en nog veel meer lekkers: de boskeuken van Hotel Tann verwent je smaakpapillen met aroma’s en producten uit het bos, en creëert culinaire emoties die je welzijn, gezondheid en fitheid opkrikken. Nog een lekkere tip: Barbara’s honing van sparrennaalden op je boterham bij het ontbijt. Of gebraden varkensnek in hooi: om duimen en vingers bij af te likken!

100 Jaar Tann

In het najaar van 2023 zijn we uitgenodigd voor een speciale avond. Onder de genodigden zijn onder andere de burgemeester van Ritten/Renon. Tijdens het gourmet diner wordt alvast het 100 jarig jubileum (januari 2024) én de lancering van Barbara’s boek gevierd. Want de passie voor het koken met wat de natuur elk seizoen aanbiedt heeft geleid tot een uniek kookboek. In dit boek, Südtiroler Wald-Küche “Licht.Luftig.G’sund.” prijkt Barbara’s kunst voor unieke gerechten. Aan het einde van de avond krijgen de genodigden een boek mee (naar huis). Nu kunnen wij zelf, uit een uniek exemplaar, onze liefde voor het koken en de natuur nabootsen met bijzondere herinneringen aan hotel Tann en Zuid-Tirol!

Bos op je huid, rust in je hart

In hotel Tann beleef je nog meer dan ‘de natuur op je bord’. Tann-behandelingen zijn een pure weldaad voor lichaam en geest. Geniet van het “oord van de stilte” en laat je huid bij een zoutsteen behandeling verwend worden met een peeling van sparrengranulaat en bergkristal. Of kies voor een ontslakking, waarbij je lichaam wordt omhuld met een kilo gebalde boskracht van berkenbladeren, brandnetel, jeneverbes, sparrengranulaat, edelweiss en graanzemelen. Heerlijk warm: je spieren en zintuigen komen tot rust in een tot de rand gevulde houten badkuip met waardevolle ingrediënten uit het bos. De essence van hooibloem met paardenbloem en brandnetel ontvouwt in het boskruidenbad zijn stimulerende eigenschappen van het immuunsysteem. De bosroos-crèmepakking van Tann met olie uit rozenbottelzaad regenereert je huid duurzaam.

Wat het bos voortbrengt, vindt zijn weg naar de eigen verzorgingslijn van Hotel Tann: jeneverbessen, kliswortel, smeerwortel, tijm en jonge bramenblaadjes, goudsbloemen en rozenbottels. In het traditionele broodbad geurt het heerlijk naar versgebakken brood. Dennentakken in overvloed ontvouwen hun natuurlijke aroma’s en actieve stoffen in het kruidenstoombad. De oerboom van de Alpen, de alpenden, geeft zijn inhoudsstoffen vrij bij een temperatuur van 90 graden in de Zirbenstüberl-sauna. In het verwarmde Tannorama-zoutwaterzwembad snuiven de wellnessgasten frisse winterlucht op. De “Silva”-buitensauna bevindt zich in het park van Hotel Tann, ingebed tussen lariksen, sparren en dennen. Beschermd door het bos geniet je ook hier van een uitzicht dat je geest en ziel bedwelmt. Welzijn borrelt op uit de verwarmde whirlpool en op de luchtbedden laat je je gedachten de vrije loop.

Interessante en praktische tips

  • Voor de beste prijzen reserveer je via de eigen website van Hotel Tann
  • Wil je reviews lezen, kijk dan eens op Booking.com.
  • Prijzen van vliegtickets naar Innsbruck Airport.
  • Vlieg naar Bozen/Bolzano met Skyalps vanaf Düsseldorf
  • Boek een huurauto vanaf Innsbruck Airport.
  • Op de site van Ritten vind je talloze informatie en tips.
  • Kijk voor meer informatie wat er te doen is in de omgeving op de site van Zuid-Tirol, die als enige in het Nederlands is!

Bekijk onze video

Dit artikel vind je misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *