Beleef een gouden herfst op een unieke locatie in Noord-Italië

Deze locatie is onbetwist uniek te noemen! Op een van de mooiste zonneplateaus van Zuid-Tirol, op een hoogte van 1500 meter midden in het natuurpark Rittner Horn, is Hotel Tann een idyllische plek voor mensen die van de natuur houden en rust zoekenDe nieuwe Villa Tann maakt het hotel nog mooier met heerlijke suites om te onthaasten.

Duurzaam onthaasten

Hotel Tann is een wonderlijk toevluchtsoord voor wie duurzaam en goed op krachten wil komen. Geniet van het huisgemaakte ontbijt, met knapperig vers brood, warm uit de oven.  Haal diep adem tijdens de yoga op de berg. Bezoek de ‘eilandjes in het bos’ voor een rustig samenzijn. Bewonder het fantastische panorama in de buitensauna ‘Silva’ in het Tannpark. Of zwem een paar baantjes in het verwarmde zoutwaterbad in de herfstzon.

Ontspanning in de hangmat in de tuin, Hotel Tann

Törggelen

Van begin oktober tot het eerste weekend van de advent is het tijd om te ‘törggelen’. Dan openen de herbergen en boerderijen hun deuren en serveren ze Zuid-Tiroolse lekkernijen en jonge wijn. Als je in het restaurant van Barbara en Markus dineert, kun je het Alpijnse ‘superfood’ uit het Tann Wald proeven.

Paddenstoelen uit het Tann bos

Wandelaars trekken vanaf het hotel het bos in, over alpenweiden en naar bergtoppen die getooid zijn in bonte herfstkleuren. Voor fietsers is Hotel Tann een ideaal startpunt voor prachtige tochten over het uitgestrekte zonneplateau van Ritten. Nordic walkers en lopers werken aan hun conditie op de vele mooie paden door de natuur. In de directe omgeving van het hotel liggen drie populaire maneges. Ze bieden ritten aan door het uitgestrekte bos- en weidelandschap, paardrijlessen en trektochten met paarden voor jong en oud. Mountainbike liefhebbers vinden veel informatie op de site van Ritten/Renon.

Uitzicht bij het zwembad, hotel Tann

Ontspanning

Een ‘reis’ door het saunalandschap ‘Pinus Mugo’ zorgt voor een evenwicht tussen activiteit en ontspanning. Om in de juiste stemming te komen, is er het ‘Brotbad’: een saunagang bij 40 °C met de geur van vers brood geeft je een gevoel van geborgenheid. Het volgende niveau van welzijn bereik je met het 60 °C hete ‘Brechlbad’ met de kruidige aroma’s van het bos. In de ‘Zirbenstüberl’ van 90 °C verspreiden lokale houtsoorten hun onmiskenbare, aangename geur. Tijdens een Tann-ritme-ritueel met een volledige lichaamsmassage met kostbare bos- en weideoliën of een boskruidenbad in de houten kuip kom je pas echt helemaal tot rust.

Relaxruimte, Hotel Tann

In Hotel Tann, gelegen hoog boven Bolzano, voelt iedereen zich grenzeloos vrij. “Wij willen een thuis zijn voor alle mensen die rust zoeken, hun batterijen willen opladen, de schoonheid van de natuur met hun ogen en zintuigen willen fotograferen en in hun hart willen ontwikkelen”, filosofeert hotelmanager en uitstekende kok, Barbara Untermarzoner. Reken er maar op dat dat vast gaat lukken.

Restaurant, Hotel Tann

Aanbiedingen

Gouden vakantie op 1500 meter (08.10–05.11.23)
Inbegrepen: 7 overnachtingen met gastronomisch ontbijt, vieruurtje en Barbara’s boskeuken, 1 begeleide wandeling ‘Ritten erleben’, begeleide bostherapie, wellnessruimte ‘Pinus Mugo’, tannoramazwembad met zoutwater, bubbelbad in de houten ton in het Tannpark, lichtrijke rustruimte, Ritten Card – Prijs p.p.: vanaf € 1.029,00.

Herfstvakantie in Tann (15–26.10.23)
Inbegrepen: 4=3 genieten van de herfst tegen een voordelige prijs – Prijs p.p. voor 4 overnachtingen: vanaf € 507,00.

Yoga week (02–09.11.23)
Inbegrepen: 7 overnachtingen met gastronomisch ontbijt, vieruurtje en Barbara’s boskeuken, 1 wandeling bij zonsopgang met yoga, dagelijks gevarieerd yogaprogramma met Andrea Wimmer, 6 yogasessies met Andrea Wimmer (2 uur yoga per dag, 6 dagen per week), begeleide bostherapie op maandag, wellnessruimte ‘Pinus Mugo’, tannoramazwembad met zoutwater, bubbelbad in de houten ton in het Tannpark, lichtrijke rustruimte, Ritten Card – Prijs p.p.: vanaf € 1.279,00.

Alle actuele aanbiedingen vind je terug op deze pagina

Een uitgebreid reisverslag over dit hotel vind je in ons blog “Vakantietip voor natuurliefhebbers | Bos, bergen en onbelemmerd uitzicht op de Dolomieten“.
Lees vooral ook 5 Redenen waarom je in dit deel van Zuid-Tirol op vakantie wilt

Zonsondergang bij het zwembad, Hotel Tann

Interessante en praktische tips

  • Bekijk onze video voor een korte impressie!
  • Hotel Tann: voor de beste prijzen reserveer je via de eigen website van Hotel Tann
  • Wil je reviews lezen, kijk dan eens op Booking.com.
  • Prijzen van vliegtickets naar Innsbruck Airport.
  • Vlieg naar Bozen/Bolzano met Skyalps vanaf Düsseldorf
  • Boek een huurauto vanaf Innsbruck Airport.
  • Op de site van Ritten vind je talloze informatie en tips.
  • Kijk voor meer informatie wat er te doen is in de omgeving op de site van Zuid-Tirol, die als enige in het Nederlands is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *