Vakantietip voor natuurliefhebbers | Bos, bergen en onbelemmerd uitzicht op de Dolomieten

De zon in je hart en de geur van bos in je neus: welkom bij hotel Tann, in Ritten in Zuid-Tirol. Op 1.500 meter hoogte, op een zonnige open plek in het bos, runt de familie Untermarzoner hier een onvergelijkbaar toevluchtsoord. Om te genieten van de buitenlucht in de natuur. Om te ontspannen. Om nieuwe energie op te doen. Je droomverblijf in hotel Tann wordt nog mooier dankzij hun nieuwe Villa Tann met tuin- en zomerfrisse-suites met prachtig uitzicht. Het aangrenzende bos levert inspiratie voor de lichte, gezonde keuken van hotel Tann. Weldadige wellnessbehandelingen en bosrituelen doen je bruisen van levenslust.

Hotel Tann – © Armin Huber

Tann is een populair hotel voor fietsers. Bikegids Dominik kent de omgeving van Zuid-Tirols mooiste zonneplateau als zijn broekzak. Tijdens de bikeweken in juli organiseert hij drie begeleide fietstochten met verschillend moeilijkheidsniveau. Ook bij het hotelteam kun je terecht voor vele suggesties en waardevolle tips voor fietstochten. Biken met een uniek 360-gradenuitzicht op het Unesco-werelderfgoed Dolomieten doet elk fietsershart sneller slaan.

Wandelaars vinden hier 400 kilometer aan wandelpaden. De vele mooie routes door het bos van Tann maken wandelen en hardlopen tot een heerlijke natuurbelevenis. “Lariks snuiven” en “boslucht inademen” zijn twee routes die bij het hotel starten. In de directe omgeving van hotel Tann bevinden zich ook drie populaire maneges. Ze organiseren ritten te paard door het uitgestrekte bos-en weidelandschap over de Ritten.

Relaxruimte met uitzicht op de Dolomieten

De biologische buitensauna in het bos ligt verscholen tussen lariksen, sparren en dennen. Bij een aangename temperatuur van 65°, warme stoom en de geur van dennenappels genieten Tann-gasten van complete ontspanning. De verwarmde “Tannoramapool” ontvouwt de heilzame werking van zout water. In welke richting je ook zwemt, de prachtige bergen zijn altijd het decor. Er is een sauna met een broodoven, een sauna die wordt gestookt met dennenappels en de “Zirbenstüberl”-sauna die naar alpenden geurt. De ligweide nodigt je uit om uit te rusten en weg te dromen.

Bij de panorama-pool genieten van de zonsopkomst © Marika Unterladstätter

Gezond leven zit in het DNA van hotel Tann. Het is wellicht de berglucht op 1.500 meter hoogte die zo oneindig goed is voor je. Of is het de hartelijkheid en het vriendschappelijke “jij”? Misschien zijn het ook de gezonde lekkernijen uit de keuken van Tann? Chef-kok Barbara noemt haar creatieve keukenconcept liefdevol “boskeuken”. De naam zegt het zelf: wat hier op het bord belandt, zijn echte natuurschatten en bosaroma’s. Van het Tann-bos rechtstreeks naar het fornuis, van de tuin naar de schaal, van de naburige boerderij naar de hotelkeuken.

Natuurliefhebbers zijn in hotel Tann aan het juiste adres. Hoog verheven boven Bozen/Bolzano en met een onbelemmerd uitzicht op de Dolomieten. Perfect om de natuur te beleven met al je zintuigen: tijdens bosbaden, boswandelingen of bij het kneippen…

wandelen door het bos bij Notel Tann

Zomer aanbiedingen

3+1 Bij-tannken in de zomer (21.05–13.07.23)

Inbegrepen: 3+1 dag extra Tann-feelgooddag – één dag gratis, begeleid bosbaden op maandag, alle inbegrepen services. Prijs p.p.: vanaf € 489,00.

Tanns bikeweken (02–16.07.23)

Inbegrepen: 7 nachten, 3 begeleide fietstochten met verschillende moeilijkheidsniveaus, verhuur van e-mountainbikes, gratis fietstransport, eigen fietskaart met tochten op de Ritten, beveiligde fietsruimte, servicestation voor fietsen. Prijs p.p.: vanaf € 1.144,00.

Family Week in hotel Tann (16.07–06.08.23)

Inbegrepen: 7 nachten, kinderen tot 13 jaar gratis, welkomstcadeautje, gratis rit met de Rittner Horn-kabelbaan naar de avonturenwereld van adelaar Toni, gratis rit met de Rittner-smalspoorbaan naar Oberbozen met beginpunt van het “bos-wild-wonder”-familiepad, gratis rit met de kabelbaan naar Bozen, gratis toegang tot het Ötzi-museum, het natuurhistorisch museum of het kasteel van Reinhold Messner, gevarieerd kinderprogramma. Prijs p.p.: vanaf € 1.064,00.

Panoramapool met adembenemend uitzicht – © Marika Unterladstätter

Interessante en praktische tips

  • Reserveren: Voor de beste prijzen reserveer je via de eigen website van Hotel Tann
  • Wil je reviews lezen, kijk dan eens op Booking.com.
  • Prijzen van vliegtickets naar Innsbruck Airport.
  • Vlieg naar Bozen/Bolzano met Skyalps vanaf Düsseldorf
  • Boek een huurauto vanaf Innsbruck Airport.
  • Kijk voor meer informatie wat er te doen is in de omgeving op de site van Zuid-Tirol, die als enige in het Nederlands is!
Panoramaweg Rittner Horn – © Marika Unterladstätter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *