Ontdek de Wildkogel en Nationaal Park Hohe Tauern vanuit je eigen vakantie chalet

Ervaar de zomer, zon en een geweldig uitzicht midden in de Hohe Tauern. Waar je het pure leven hoort, ziet en proeft vanaf je terras en direct voor je voordeur. In één van de acht volledig houten chalets, ver weg van het verkeer, aan de zonzijde van de Wildkogel, met Oostenrijks hoogste bergen als overburen, ervaar je comfort en gezelligheid in je eigen chalet. Elk chalet, voor 2 tot voor maximaal acht personen bied je de privacy van thuis, rond een grote tuin met fruitbomen, groenten en kruiden op de berghelling. De typisch alpiene stijl met veel hout maakt de chalets oergezellig en knus.

Woonkamer in één van de 8 chalets van Naturdorf Oberkühnreit

Op aanvraag staat elke morgen een gevulde ontbijtmand voor je klaar. Vol met regionale producten met onder andere zelfgemaakte jam van gastvrouw Anika. Eitjes uit de Naturdorf-kippenrenboerenbroodgebakthee en kruiden uit de eigen kruidentuin en honig uit de eigen imkerij. Kom je in de zomer of de herfst naar het Naturdorf, dan ben je precies op tijd voor de oogst. Alles wat rijp is aan de fruitbomen of in de groente- en kruidenbedden wordt dan geplukt en opgegeten – of samen ingemaakt.

Gasten kunnen gebruik maken van de kruidentuin in Naturdorf Oberkühnreit

Voor de kleintjes is er een kinderboerderij aanwezig met reuzenkonijnen, cavia’s, schapen en geiten en er is een manege, op de nabijgelegen paardenboerderij. Gezinnen met een hond zijn hier trouwens ook van harte welkom.

Kinderspeelplaats – Naturdorf Oberkühnreit

Naturdorf Oberkühnreit ontving in 2020 al voor de vierde keer de award van Top-of-the-Mountains. Het aanbod van gastvrouw Anika Ensmann-Heim scoorde steevast 99 procent aanbevelingen op holidaycheck.at. Op booking.com kreeg ze de vermelding „fantastisch“ met 9,2 punten.

Uitzicht op de Hohen Tauern vanuit Naturdorf Oberkühnreit

Goed op pad met de app en Nationalpark Sommercard

Maak je gebruik van de gratis app “BB Wildkogel” dan beschik je over live-informatie over de geopende liften en attracties in de Wildkogel-Arena. Met de Nationalpark Sommercard heb je als vakantieganger bovendien recht op één gratis rit bergop en naar het dal per dag met een van de beide gondelbanen op de Wildkogel. Dat geldt ook voor kaartjes voor het regiovervoer en voor vele excursies, waaronder de Krimmler-watervallen, de Krimmler-waterwereld, het museum in Bramberg, het Nationaal Park Centrum en de Großglockner Hochalpenstraße. Kijk voor meer informatie op de site van wildkogel-arena

Zirbensauna en rustruimte – Naturdorf Oberkühnreit

Interessante en praktische tips

 • Voor de beste prijzen reserveer je via de eigen website van Naturdorf Oberkühnreit. Wil je reviews lezen, kijk dan eens op Booking.com
 • De accommodatieprijs is inclusief de Nationalpark Sommercard met 60 bezienswaardigheden die je gratis of met korting kunt bezoeken, musea en natuurspektakels, vrijetijds- en sportfaciliteiten. Je maakt ook gratis gebruik van de bergliften en alle openbaar vervoer.
 • Met een gastenkaart leen je gratis een buggy of kinderdrager voor je gezinstocht bij de VVV-kantoren van de Wildkogel-Arena.
 • Prijzen van vliegtickets naar Innsbruck Airport.
 • Boek een huurauto vanaf Innsbruck Airport.
 • Ben je op zoek naar andere kindvriendelijke accommodaties in Oostenrijk? Bekijk dan ook eens deze blogs:
  Gezinsvakantie boordevol avontuur
  Familievakantie op de bio-boerderij
  Met het hele gezin naar de Wildkogel-Arena
Ook in de winter is het knus en gemoedelijk in Naturdorf Oberkühnreit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *