Familievakantie in een chalet in het Salzburber Pinzgau

Groen zover het oog reikt, rust die onvoorstelbaar goed doet, pittige berglucht en hartelijke gastheren… Dat klinkt verleidelijk. Het is een ideaal scenario om van top tot teen te ontspannen. Je vindt het in Ferienhof Oberreit**** in het Salzburger Pinzgau. In vier oergezellige chalets nodigen de families Haslinger en Pursch gasten uit voor een “leven op het platteland”.

Op een hoogvlakte op 900 meter boven zeeniveau, met een onbelemmerd uitzicht over de bergen en het dal, biedt Ferienhof Oberreit**** alle ruimte om tot jezelf te komen. In de liefdevol ingerichte vakantiewoningen is plaats voor twee tot tien personen die samen willen genieten van een time-out in de natuur.

Elk chalet is exclusief uitgerust met door een timmerman op maat gemaakte meubels van massief hout en een gezellige open haard. Royale keukensterrassen en balkons zorgen ervoor dat je maximaal geniet van een flexibel en ontspannen “privéleven”. In de hoogwaardige bedden laat een gezonde, verkwikkende slaap niet lang op zich wachten. Eén stapje buiten de deur en het dauwfrisse gras kietelt al onder je voeten. Buiten waan je je in een grote privétuin. Het gevoel van totale vrijheid is wat een vakantie onbekommerd maakt. Spring in het natuurzwembad, geniet tot 21 uur op het bankje aan het huis van de avondzon op je gezicht, steek de barbecue aan en haal drankjes uit de koele waterbron. Kortom: dit is vakantie!

Breng je jouw kleine lievelingen mee naar Ferienhof Oberreit****? Dan zorgen wij voor alle comfort. Groot en klein (en ook je hond) zijn dol op de met 4 bloemen gecertificeerde kinder- en babyboerderij. In de mooie buitenspeeltuin en de vrijetijdsruimte en peuterspeelruimte in het hoofdgebouw hebben kinderen mogelijkheden te over om zich uit te leven en te spelen. Laat ze maar door de weilanden banjeren, buiten spelen tot het bedtijd is, op een grassprietje fluiten en de natuur verkennen. Enthousiasme is verzekerd als de kleintjes mogen toekijken waar de verse eitjes voor het ontbijt vandaan komen! Want de gastfamilie runt ook een bioboerderij. Gasten maken kennis met de kippen, de koeien, het paard en het varken, de geiten en de konijnen, de lieve hond en de schattige katten die hier thuis zijn. Met “lederhosen- en dirndlromantiek” heeft het dagelijkse werk van de families Haslinger en Pursch niets te maken. Wel met een hedendaagse tijdsgeest, duurzame levensstijl en respect voor de natuur en het waardevolle voedsel dat ze voortbrengt.

Alles wat groeit en gedijt op Ferienhof Oberreit**** smaakt heerlijk. Heel wat natuurlijke producten van de boerderij belanden op de ontbijttafel in het hoofdgebouw of in de ontbijtmand die ‘s ochtends bij het chalet wordt afgeleverd: brood en gebak, biologische eieren, verse melk, knapperig brood uit de houtoven, zelfgemaakte, krokante biologische muesli, ham, worst en kaas, meerdere soorten zelfgemaakte jam. Op bepaalde data of op bestelling wordt er op Ferienhof Oberreit**** uitgebreid gekookt. Het is de beste gelegenheid om kennis te maken met regionale lekkernijen zoals forel uit de eigen vijver, Pinzgauer Kasnock’n, gevulde runderschnitzel, Kaiserschmarrn met appelmoes, Buchteln met vanillesaus. Een feest voor wie de keuken van de Pinzgau wil exploreren!

Een typische vakantiedag op Ferienhof Oberreit**** zit vol belevenissen. Van mei tot oktober maken gasten gebruik van de Nationalpark Sommercard. Vraag gewoon de QR-code aan per e-mail en je krijgt 60 toegangsbewijzen (voor eenmalig, geheel gratis gebruik) en talrijke kortingen in de streek, bijv. de Großglockner Hochalpenstraße, de Weißsee-gletsjerwereldgoud wassen in Rauris en nog veel meer. De routes voor wandelaars en mountainbikers starten rechtstreeks aan het chalet. Er zijn twee e-mountainbikes te huur met een dubbele fietskar voor kinderen. Wie niet relaxt bij het natuurzwembad, kan zichzelf misschien trakteren op een sauna in het hoofdgebouw. Biljart, tafelvoetbal en darts: ook dat vind je in Ferienhof Oberreit****. En niet te vergeten de drie meter hoge klimmuur voor de klauteraars. Gasten met ondernemingslust vinden aan de receptie alle informatie voor avontuurlijke dagen.

De natuur rond Ferienhof Oberreit**** is indrukwekkend mooi. Zowel de gastheren als de gasten leven in hechte verbondenheid met deze pracht. Door milieubewust te handelen zorgen de families Haslinger en Pursch voor een duurzame ontwikkeling van hun mooie toevluchtsoord in de bergen.

Interessante en praktische tips

  • Voor de beste prijzen reserveer je via de eigen website van Ferienhof Oberreit. Wil je reviews lezen, kijk dan eens op Booking.com
  • Prijzen van vliegtickets naar Salzburg Airport.
  • Boek een huurauto vanaf Salzburg Airport.
  • Ben je op zoek naar kindvriendelijke accommodaties in Oostenrijk? Kijk dan eens op de site van Travelott

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *