Met het hele gezin op vakantie in de Wildkogel Arena in het Salzburgerland

In de Wildkogel-Arena is het hele gezin in beweging. Dankzij de bergliften bereik je makkelijk het uitgestrekte, hooggelegen wandelgebied, het wandelpad met de glijbanen (Rutschenweg) of de mountainkartbaan. Bovendien geeft de Nationalpark Sommercard je recht op één gratis kabelbaanrit bergop en naar het dal per dag. Welkom in een van de mooiste gebieden in het Salzburgerland. Welkom in de Wildkogel-Arena bij Neukirchen am Grossvernediger.

Wildkogel-Arena

De Wildkogel-Arena combineert de ongerepte natuur van vakantieregio Nationaal Park Hohe Tauern met liefde voor de streek en zijn inwoners. De Wildkogel‑bergliften leveren de ideale ingrediënten voor een gezinsvakantie. Ze maken deel uit van de “Beste Oostenrijkse zomerkabelbanen” en zijn bergspecialisten voor gezinnen. Bovendien kregen ze van skiresort.nl de hoogste waardering voor „netheid en hygiëne”

De Wildkogel lokt actievelingen naar buiten

Op de top van de prachtige 2.224 meter hoge panoramaberg de Wildkogel ontvouwt zich een reusachtig netwerk van hoogtepaden. Zo is er de Panoramaweg van het bergstation naar het middenstation en de aansluitende Rutschenweg, een wandelpad met meerdere glijbaan. Eén van de glijbanen heeft zelfs een “vrijeval- en woweffect”.

Wandelen omringd door bergpanoramas

Vlak naast het bergstation van de Wildkogelbahn (2.091 m) vind je het avonturenpark Kogel-Mogel. De reusachtige houten speeltuin met adelaarsnest, knikkerbaan, Goliath-schommel en megatrampoline. Ook het nieuwe stuwmeer Braunkogel is een perfecte excursiebestemming voor gezinnen. Bovendien slingert vanaf het bergstation van de Smaragdbahn een vier kilometer lange mountainkartbaan naar beneden. Deze allterrain-driewielerkarts garanderen snelheid en pittig bochtenwerk tot in het dal. 

Naast de panoramische mountainbike- en wandelroutes die vlak voor je deur beginnen zijn er in de directe omgeving nog andere leuke activiteiten te vinden voor ‘jong en oud’. Wat dacht je van een 3D-boogschietparcours? Een kidsavontuur aan de Blausee. Een viltcursus in het Salzburger Wollstadel of een mineralenexcursie naar het Smaragdtal. Vanaf de Wildkogel kiezen ook paragliders en parapentes het luchtruim. De vliegschool van Pinzgau biedt tandemvluchten aan.

Blausee – Wildkogel-Arena

Activiteiten voor kinderen op de boerderij

In het kader van het WildkogelAktiv-programma beleven kinderen ook in het dal spel, sport en avonturen met de twee mascottes Kogel-Mogel en Kogel-Mia. Tijdens de ‘koele’ middag op de bioboerderij staan een rondleiding door de stallen, ponyrijden, harten van hooi knutselen en boter maken op het programma. In het Salzburger Wollstadel leren kinderen de techniek van het vilten en maken met wol, water en zeep een sleutelhanger. 

National Park Hohen Tauern

Ook indrukwekkend is het wandelpad Venedigerweg met een hangbrug van 60 meter. De Hohe Tauern Panorama Trail vormt een nieuwe uitdaging voor langeafstandswandelaars. Deze route door de Kitzbüheler Alpen en door Neukirchen en Bramberg, de twee gemeenten van het Nationaal Park, is 275 kilometer lang, bestaat uit 17 etappes en overbrugt 28.000 hoogtemeters. Tijdens de Hohe Tauern Panorama Trail wandel je dagelijks zes tot zeven uur. De lightvariant via de zogenaamde Sonnenweg is bijzonder geschikt voor wie een korte vakantie maakt en voor beginners. Deze wandelroute loopt op gematigde hoogte over bos- en weidepaden. De route bestaat uit vijf etappes en biedt schitterende uitzichten. Ook bij slecht weer, plotselinge weersveranderingen of in het voor- en naseizoen zijn ze goed te bewandelen. Met 800 kilometer mountainbikeroutes krijgt de vakantieregio Nationaal Park Hohe Tauern bovendien iedereen op de fiets. In het hooggelegen wandelgebied Wildkogel en de valleien van de Tauern liggen prachtige e-bike- en fietsroutes, waarvan sommige ook geschikt zijn voor gezinnen.

Kleurrijk licht in het Salzburgerland bij het vallen van de avond

Wij kozen ervoor om, tijdens ons verblijf in Naturdorf Oberkühnreit, een deel van de Tauernradweg te fietsen. In de nabije toekomst wil ik alle etappes fietsen, want de route gaat grotendeels over landelijke fietspaden, ver weg van de drukte en het gemotoriseerde verkeer. Binnenkort vind je op deze site een uitgebreider artikel over de Tauernradweg en all haar etappes. Meer over onze accommodatie in een leuk en knus chalet lees je in dit blog Naturdorf Oberkühnreit.

Tauernradweg Etappe 1 van Krimml waterval naar Mittersill

Goed op pad met de app en Nationalpark Sommercard

Met live-informatie over de geopende liften en attracties is de gratis app BB Wildkogel jouw ideale begeleider op de Wildkogel. De Nationalpark Sommercard geeft vakantiegangers bovendien recht op één gratis rit bergop en naar het dal per dag met een van de beide gondelbanen op de Wildkogel. Dat geldt ook voor kaartjes voor het regiovervoer en voor vele excursies, waaronder de Krimmler-watervallen, de Krimmler-waterwereld, het museum in Bramberg, het Nationaal Park Centrum en de Großglockner Hochalpenstraße. www.wildkogel-arena.at/nl

Interessante en praktische tips

Een zomerse zonsondergang in de bergen van de Wildkogel-Arena

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *