Herfst tip | Wijn en wellness plezier tijdens je vakantie in Italië

Zin in een nazomer vol geuren en kleuren? Wijn proeven en wijn wandelen? Dan ben je in Zuid-Tirol aan het juiste adres, want daar staat de herfst in het teken van wijn beleven! In dit blog nemen we je mee naar deze regio in het noorden van Italië, waar één van de beste wijnhotels is gevestigd: Der Weinmesser. Kom de tijd vergeten, wijn beleven en genieten van de nazomerdagen tijdens de herfst!

Een hotel voor fijnproevers

Dit fijnproevershotel op een zonneplateau boven Meran is een juweeltje voor een adempauze in het teken van “wine, food, design”. Hier is plaats voor de mooie dingen van het leven. De familie Kohlgruber maakt van elke vakantiedag een feest dankzij hun oprechte passie voor lekker eten en wijngenot op het hoogste niveau. 

Passie voor wijn

Wanneer de zomer langzamerhand over zijn hoogtepunt heen is, wijden de koks van het huis zich aan de lekkernijen die de Zuid-Tiroolse wijn- en fruitoogst voortbrengt. Het feit dat “Der Weinmesser” door Falstaff werd uitgeroepen tot een van de “5 lekkerste fijnproevershotels in Zuid-Tirol“, is veelzeggend. Gastheer en gastvrouw Christian en Doris Kohlgruber leggen hun gasten graag persoonlijk in de watten. Hun kennis en passie voor wijn moet je gewoon ervaren. Met wijnproeverijen en wijnwandelingen bezorgen ze hun gasten een ultieme wijnbeleving. Het exclusieve programma omvat galadiners met passende wijnbegeleiding, bezoeken aan de goed gesorteerde vinotheek in het centrum van Schenna, wijntochten naar de beste wijnboeren van de streek en nog veel meer dat het fijnproevershart sneller doet slaan.

Inspanning en ontspanning

Ook voor outdoorliefhebberswandelaars en fietsers is het “eerste wijnhotel van Zuid-Tirol” een perfecte plek. Het is de ideale uitvalsbasis om de pracht van het Meraner Land te ontdekken en te genieten van de vele milde dagen die de streek tot laat in de herfst biedt. Exclusieve wellness in de prachtige tuin met een zoutwaterzwembad en in de elegante VineaSpa maakt je ontspannende vakantiedagen compleet. Het beautyteam heeft alle aandacht voor je persoonlijke wensen en behandelt je met veel gevoel.

Vinotherapie

Een bijzonder highlight biedt Der Weinmesser met zijn vinotherapie. De actieve bestanddelen in de pitten, schillen, het sap en de pulp van druiven worden gebruikt om schoonheid, gezondheid en welzijn te bevorderen met baden, peelings, pakkingen en massages. Sportievelingen kunnen zich uitleven in de panorama-fitnessruimte. ’s Avonds wordt de buitensauna in de tuin opgewarmd voor de Private Wine Sauna Night. Het is met z’n tweetjes heerlijk genieten van de zalige, ongestoorde saunabeleving, met een fles Zuid-Tiroolse sekt, fruit en chocolaatjes.

Aanbieding

In september profiteer je van de “wine & wellness“-aanbieding, terwijl oktober helemaal in het teken staat van het authentieke Zuid-Tiroolse törggelen, inclusief een bezoek aan Europa’s hoogst gelegen sektmakerij, Arunda.

Wine & wellness à la Weinmesser (05–30.09.24)
Inbegrepen: 4 overnachtingen inclusief Weinmessers drievierdepension van donderdag tot maandag, 25 % korting per persoon op een behandeling in de VineaSpa, wijnproeverij in de vinotheek van Weinmesser op vrijdag, gebruik van het wellnesscentrum op de dag van vertrek – prijs p.p.: vanaf € 616,-

Weinmessers törggeleweek (06–13.10.24, 20–27.10.24)
Inbegrepen: 7 overnachtingen inclusief Weinmessers ‘drievierde-pension’, per kamer één druivenmassage van het hele lichaam, zondag galadiner (wijnarrangement inbegrepen bij boeking van 7 nachten), woensdag: knödels & ‘bollicine’ (bubbelwijn) wijntocht met Doris Kohlgruber naar Europa’s hoogstgelegen sekt(Duits woord voor brut)makerij “Arunda” en aansluitend diner met knödels in restaurant “Leitlkeller”, 1 x per week kastanjes roosteren op het terras, vrijdag wijnproeverij in de vinotheek van “Der Weinmesser” – prijs p.p.: vanaf € 1.148,-

Maak je reis compleet met deze handige tips

Bekijk onze video over Der Weinmesser

Der Weinmesser

Deze pagina kan affiliate links bevatten. Wij waarderen het enorm als je via onze affiliate links doorklikt. Op deze manier support je ons zonder extra kosten voor jou. Bedankt alvast dat je ons steunt!

Wil jij op de hoogte blijven van al onze reistips? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en volg ons via Instagram.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *