Zonsopkomst in Oostenrijk | Dit zijn de mooiste locaties in Tirol

Een bergtocht bij zonsopgang is een bijzondere ervaring. Te voet, met een kabelbaan of met een wandelgids. Want als de eerste zonnestralen aarzelend de omliggende bergtoppen verlichten, wordt duidelijk dat het vroege opstaan ​​de moeite waard is.

Zelfs overdag inspireren de Tiroolse bergtoppen met een prachtig panoramisch uitzicht op de omliggende bergen en tot in de dalen. Wanneer ze ’s nachts veranderen in indrukwekkende uitkijkpunten voor de aanstaande zonsopgang, besef je dat er maar 1 ding op zit: vroeg opstaan en gaan.

Hieronder geven we je drie tips voor een zonsopgangs wandeltocht, waarvan de top te voet bereikbaar is.

Gratlspitze (1.899 meter)

De middelzware bergweg naar de Gratlspitze, de top van het uitkijkpunt van Alpbach, leidt naar een hoogte van ongeveer 1.900 meter en belooft een geweldig uitzicht rondom op de omliggende bergen van het Karwendelgebergte, de Kitzbüheler Alpen en de Hohe Tauern.

Het startpunt van de wandeling naar de Gratlspitze is de parkeerplaats bij de Holzalm in Brixlegg. Het duurt ongeveer 1,5 uur om de 440 hoogtemeters te beklimmen.

Zonsopkomst Gratlspitze © Tirol Werbung/Emanuel Kaser

Kellerjoch (2.344 meter)

Door zijn open ligging midden in de Tuxer Alpen is de Kellerjoch of “Kellner”, zoals de lokale bevolking de huisberg van Schwaz noemt, een prachtige panoramaberg. Het panoramische uitzicht strekt zich uit van de Kitzbüheler Alpen tot de Großvenediger, de Zillertaler Alpen met de Olperer en de Stubaier Alpen tot aan de Karwendel aan de andere kant van het Inntal. Ongeveer 100 meter onder de top ligt de Kellerjochhütte, die uitnodigt tot ontbijten na de zonsopgangstocht.

Er zijn verschillende routes vanuit het Inntal of Zillertal voor de beklimming, een populaire variant is die vanaf Hochpillberg bij Schwaz. Deze tocht met een klim van ongeveer 1.000 meter duurt ongeveer 2,5 uur.

Zonsopkomst Kellerjoch © Tirol Werbung/Emanuel Kaser

Nockspitze (2.404 meter)

De Saile, zoals de Nockspitze eigenlijk heet, is overdag een populair uitkijkpunt in de buurt van Innsbruck. Aan zijn voeten liggen het Inntal, het Wipptal en het Stubaital. De beklimming op het goed geasfalteerde pad is niet al te moeilijk en daarom perfect voor een bergtocht in de vroege ochtend. Eenmaal op de top wacht, met een beetje geluk, meestal een kudde schapen op bezoekers – en een prachtig uitzicht op de hoofdstad van Tirol en over de drie valleien.

Het startpunt voor een tocht naar de Nockspitze is de Axamer Lizum, de 1.000 hoogtemeters kunnen in ongeveer 2,5 uur worden overwonnen. Het ZAMG (Centraal Instituut voor Meteorologie en Geodynamica) geeft een overzicht van de zonsopgangstijden voor de regio Innsbruck.

Zonsopkomst Nochspitze © Tirol Werbung/Emanuel Kaser

Interessante en praktische tips

  • Reserveren: ga naar Booking.com, voor een overzicht van accommodaties in de omgeving.
  • Op de site van het ZAMG (Centraal Instituut voor Meteorologie en Geodynamica) vind je het actuele weerbericht
  • Ook vind je op ZAMG een overzicht van de zonsopgangs- en zonsondergangstijden.
  • Prijzen van vliegtickets naar Innsbruck Airport.
  • Boek een huurauto vanaf Innsbruck Airport.
Vignet-bestellen AlpenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *