Winter wandelen in Tirol | Laat je inspireren door deze wandeltips

Een meerdaagse wandeling van plaats naar plaats, een weekend met alle service in een bergdorp, of culinaire hoogstandjes. Winterwandelen in Tirol kent vele gezichten. Als de zon op je gezicht schijnt en de sneeuw knispert onder de zolen van je schoenen, dan voel je het: winter wandelen onder de heldere berglucht is niet alleen heel gezond, maar ook ontzettend leuk. Het vraagt misschien wat van je conditie, maar het is bovenal fantastisch om te doen. Veel Tiroolse gebieden bieden gasten elke winter bijzondere hoogtepunten. In dit blog nemen we je mee naar een bijzondere locaties waar (bijna) alles draait om het winterwandelen.

Winterwandelgebied Kartitsch – Foto Berg im Bild

Osttirol

Het kleine bergdorpje Kartitsch in het Oost-Tiroolse Gailtal mag zich sinds 2018 “het eerste winterwandeldorp van Oostenrijk” noemen. Voor de gasten betekent dit dat zij zich op 1.356 meter hoogte op negen geruimde en bewegwijzerde winterwandelpaden kunnen onderdompelen in het besneeuwde landschap. In Kartitsch zijn zelfs accommodaties waar je je eigen rugzak, wandelstokken of zitkussen thuis mag laten. Want zelfs de uitrusting is aanwezig. En je kunt hier zelfs profiteren van begeleide wandelingen en gratis busdiensten.

Uitzicht in Osttirol – Foto ÖW Robert Mayback

Idyllisch bergdorp

Gelegen in een van de mooiste hoge valleien van de Alpen, vervult het idyllische bergdorp het verlangen naar winterbelevenissen dicht bij de natuur. Je eigen adem in de heldere winterlucht bepaalt het ritme. Door het adembenemende bergpanorama lijkt de inspanning moeiteloos.

Winterwandelen in de omgeving van Kartitsch – Foto Tirol

Zon, sneeuw en ontspanning

Het authentieke bergdorp Kartitsch op 1.356 meter hoogte in het Oost-Tiroolse Gailtal is de ideale uitvalsbasis voor winterwandelingen. Met het weidse panoramische uitzicht op de Lienzer Dolomieten, de Karnische Alpen en Italië hoef je vanwege het hoge startpunt niet veel hoogtemeters te klimmen. De hoogte zorgt voor sneeuw en biedt tegelijkertijd een van de hoogste aantal uren zonneschijn in Oostenrijk. Op de site van Osttirol vind je meer informatie over begeleide wandeltochten en de winterwandelingen.

Van het uitzicht genieten en uitrusten boven op de “Dorfberg” – Foto Berg am Bild

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *