Wandelen, wellness en wijn | Ontdek het Meraner Land

Een regio kan nauwelijks zo divers zijn als het Meraner Land: cultuur, natuur, frisse berglucht en een mediterraan klimaat. Centraal in dit gebied in Zuid-Tirol ligt de kuurstad Meran met haar flair en veelzijdige cultuuraanbod. Wie liever de natuur in wil, kan hier naar hartenlust wandelen, fietsen, golfen of paardrijden. Gedurende de seizoenen kan je hier volop genieten van de natuur, dat al vroeg in het voorjaar als een groene deken om je heen hangt.

Eropuit in het Adige dal in het voorjaar

In het voorjaar, als er nog sneeuw op de bergtoppen ligt, zijn de zogenaamde “Waalwegen” een uitkomst voor een mooie wandeling. Rondom Meran ligt ongeveer 80 kilometer aan “Waalwegen”. Van oorsprong zijn het irrigatiekanalen, die zelfs nu nog hun dienst bewijzen. Eén van de bekendste is de Algunder Waalweg, met fantastische uitzichten op het dal van de Adige en de wijndomeinen rondom de stad Meran. Je kunt zelfs helemaal tot aan Meran wandelen, of vice versa, en terug de bus nemen.

een zonnige wandeling over de Algunder Waalweg in het voorjaar!

Eldorado

Rondom Meran liggen trouwens ook veel fietspaden. Overal is je uitzicht weelderig: mediterrane vegetatie, bloeiende struiken en appelbloesem. De omringende bergen zorgen voor de nodige beschutting en vooral voor een fijn klimaat. Vaak is het hier in het voorjaar al lekker weer om te fietsen.

Een fijn en bijkomstig voordeel, dat is je “GuestCard SüdTirol“. Fietsen kunnen gratis worden meegenomen in de trein op de lijn Malles/Mals – Bozen/Bolzano. Beschik je niet over een eigen e-bike bijvoorbeeld, dan kan je deze op veel stations huren en achterlaten op de plaats van bestemming.

fietsen over de “Alto Adige Radweg” © csm_wein-rad

Aan de zonnige kant van Meran

Tijdens onze reis door de Alpen, in april, verblijven we enkele dagen in Genuss Hotel Der Weinmesser. Een naam met een hint? Na het lezen van enkele recensies op Booking.com krijgen we een vermoeden wat ons te wachten staat. Hotel Der Weinmesser is een bijzonder hotel gelegen in het charmante dorpje Schenna in de regio Zuid-Tirol, in Italië. Dit 4-sterrenhotel biedt gasten niet alleen een comfortabel verblijf, maar ook de mogelijkheid om te genieten van lokale wijn- en culinaire tradities. Omringd door de prachtige natuur van de Alpen, wordt je hier bovendien getrakteerd op een waanzinnig uitzicht. Bekijk het zelf in deze korte video die wij maakten.

Genuss, vrij vertaald genieten is hier duidelijk aanwezig. Gast- heer en vrouw Christian en Doris, beiden sommelier, hebben een ongelooflijke passie voor genieten. Van puur eten, de pure natuur én natuurlijk van een goed glas wijn. Buiten aan het zwembad, op je balkon en vanuit je kamer geniet je van een grandioos uitzicht op de omringende wijnvelden en de bergen, wat zorgt voor een ontspannen en aangename sfeer. Op onze kamer is zelfs een wijnkoelkast ingebouwd in de wand. Uiteraard gevuld met flessen Brut en Champagne, voor romantische momenten op je kamer.

Uitzicht vanuit onze Junior Suite in Hotel Der Weinmesser

Wat het hotel bijzonder maakt is het uitstekende restaurant met een uitgebreide menu keuze voor het diner met gerechten die bereid zijn met lokale producten. Het restaurant ademt een elegante en moderne sfeer en biedt gasten een ruime keuze aan traditionele en moderne gerechten. Een bijpassende wijn is natuurlijk vanzelfsprekend. Het ontbijtbuffet is ook uitgebreid en biedt een verscheidenheid aan zoete en hartige gerechten. Wat onze verwachting overtrof was de ‘Kuchen party’ op vrijdagavond.

Junior Suite Hotel Der Weinmesser

Relaxen in zoutwater

Voor iedereen die nog meer wil genieten en relaxen, is er de veelzijdige saunazone, met als bijzonder hoogtepunt het 18 meter lange, het hele jaar door verwarmde buitenzwembad. Met uitzicht op de glooiende wijndomeinen, de appelboomgaarden en in de verte Websitemachtige bergtoppen is dat op z’n zachts gezegd aangenaam. Het buitenzwembad is overigens een zogenaamd ‘zoutwater-bad’, niet dat je daar iets van merkt, maar gelukkig is het geen ‘chloor bad.

Relaxen aan of in het 18 meter lange verwarmde zwembad

Leuk en lekker

Het hotel biedt wekelijks, afhankelijk van het seizoen, een gevarieerd activiteitenprogramma aan. Met vaak een proeverij en in de zomermaanden livemuziek. De yoga/pilates les in de ochtend gaat dit keer aan mijn neus voorbij, maar bij de olijfolie/balsamico proeverij, de bubbels proeverij en de wijnproeverij in Christian’s eigen Vinotheek zijn we wel van de partij. We komen interessante dingen te weten en leren ook nog wat over enkele bijzondere wijnmakers uit de regio. Wat ons betreft een aanrader! Wat overigens ook erg gezellig is, is het diner op de vrijdagavond. Er hangt een informele en toch ook feestelijke sfeer, terwijl de gasten een kijkje in de keuken kunnen nemen. Ook de keuze aan gerechten is verbluffend.

Hotel Der Weinmesser is een bijzonder een aangenaam hotel voor iedereen die op zoek is naar een combinatie van comfort, gastronomie en natuur. Genieten is hier ‘een koud kunstje’!

Bubbels proeverij met Doris en Christian Kohlgruber

Interessante en praktische tips

  • Reserveren: Voor de beste prijzen reserveer je via de eigen website van Der Weinmesser
  • Wil je reviews lezen, kijk dan eens op Booking.com
  • Bekijk onze video die wij tijdens ons verblijf hebben gemaakt
  • Prijzen van vliegtickets naar Innsbruck Airport
  • Boek een huurauto vanaf Innsbruck Airport
  • De “GuestCard” biedt veel voordeel tijdens je vakantie. Vraag ernaar bij het hotel of download eenvoudig de ‘Schenna APP’, met daarop je persoonlijke ‘GuestCard’
  • Bekijk onze korte video
Avondlicht Hotel Der Weinmesser

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *