Wandelen, fietsen of e-biken tijdens de herfst in het zonnige Vinschau in Italië

Aan het einde van de zomer en tijdens de gouden herfstdagen staat alles in de regio Vinschgau in Zuid-Tirol in het teken van natuurbeleving, culinair genot, wijncultuur en nieuwe energie tanken. Met het uitzicht op de drieduizenders, de Ortlergroep, het natuurpark Texelgruppe en het nationale park Stilfserjoch worden de nazomer en de herfst pure outdoorhighlights. In dit blog nemen we je mee naar een hotel, waar ‘Bike & Hike liefhebbers’ zich zeer welkom voelen.

Foto: CSM Zuid-Tirol

Wandelen en fietsen in het mooiste seizoen

Het door een familie gerunde wandel- en fietshotel Sand****s in Tschars wordt omringd door oogstrijpe wijn- en boomgaarden en is ideaal voor een actieve vakantie voor de poorten van Meran. Twee keer per week begeleidt de familie haar gasten persoonlijk op een wandeling door het unieke landschap in het “zonnigste dal van de Alpen”. Profiteer tot in november van het milde klimaat om ontspannen wandelingen op de bergweiden en panoramische bergtochten te maken. Een tip van de familie Bernhart: “In de nazomer kleuren de vele lariksen op de bergweiden felgeel. Een onvergetelijk natuurspektakel. Bovendien begint het populaire waalwegwandelpad van Schnals direct bij het hotel.” Wandelen langs de waterlopen is een heerlijke manier om nieuwe energie op te doen. Bovendien maken wijnproeverijen en rondleidingen in de wijn- en appelgaarden een bijzondere ervaring van deze wandelingen.

Herfst in Zuid-Tirol

Ongecompliceerde herfstvakantie

Geen herfst zonder fiets? Ook de fietsers komen volop aan hun trekken. Hotel Sand is een gecertificeerd mountainbikehotel en lid van de Ötzi Bike Academy. Sportieve en ontspannen fietsers, mountainbikers, racefietsers, gezinnen en e-bikers: rond hotel Sand wordt enthousiast gefietst. Gediplomeerde bikegidsennemen je mee naar de mooiste uitkijkpunten en de beste mountainbiketrails van Zuid-Tirol. Het hotel is perfect uitgerust om fietsers te ontvangen. Van gratis gebruik van trekkingfietsen en fietshelmen tot onlineverhuur van fietsen; een fietsenstalling en veel keuze aan routevoorstellen en kaartmateriaal: alles is voorzien. Het fietspad loopt vlak achter het hotel en brengt je naar almen en trails. Dankzij bike-in/bike-out geniet je van een ongecompliceerde herfstvakantie.

De herfstkleuren in Zuid-Tirol-Tirol

Wijn & culinair genot 

De herfst in Zuid-Tirol is het seizoen bij uitstek van de lekkernijen. De appeloogst, de druivenoogst en het Törggelen zijn populair bij fijnproevers van heinde en verre. Logisch dat ook hotel Sand voor de herfst het motto “wijn & genot” heeft gekozen. De fijnproeverskeuken van het hotel tovert verleidelijke gastronomische menu’s van vijf tot zeven gangen op je bord. De herfstavonden breng je door in de oude Stube, waar het knus en gezellig is. Aangevuld met Zuid-Tiroolse wijnen uit de wijnkelder van familie Bernhart, maakt zo’n herfstavond compleet.

Alte Stube hotel Sand

Wijnliefhebbers kunnen zich verheugen op het “Meran WineFestival” van 8 tot 12 november 2024 in het Kurhaus Meran, een van Europa’s belangrijkste wijnbeurzen. Drie dagen lang worden hier wijnen uit de hele wereld en delicatessen geproefd.

“Meran WineFestival in het Kurhaus”

Krachtvolle herfstdagen met wellness, yoga & ayurveda

Een actieve genietvakantie is de grootste passie van Hotel Sand. Als je na je wandel- of fietstocht weer aankomt in het hotel, wachten wellness en ontspanning op je. Het 25 meter lange sportzwembad is het hele jaar door verwarmd. Laat je door het water glijden, adem diep in, ontspan je vermoeide spieren. Dankzij het mediterrane klimaat kun je ook in de herfst nog zwemmen in de natuurlijke zwemvijver in de mooie tuin. Als de dagen korter worden, nodigen het binnenzwembad en de saunawereld je uit om te relaxen. Het wellness team biedt een scala aan weldadige massages voor diepe ontspanning. Van 12 tot 27 oktober 2024 vinden in hotel Sand yogaweken plaats.

Zwembad en natuurvijver Hotel Sand

Aanbieding

Actieve weken (tot 05.10.2024 en 06.10–03.11.2024), aankomst za of zo

Inbegrepen: 7 overnachtingen incl. genietershalfpension,2 begeleide hotelwandelingen met de gastherenfamilie,3 begeleide fietstochten met Ötzi Bike, VinschgauCard, wellnesszone met sauna, stoombad, infrarood en rustruimten, 25 meter lange zwembad (het hele jaar door verwarmd), binnenbad, fitnessruimte en natuurlijke zwemvijver. 
Prijs p. p.: 7 overnachtingen vanaf €931,-

Wijnbelevingsdagen (12.10–20.11.24), zat tot woe

Inbegrepen: 4 overnachtingen incl. verwenpension, 1 fles wijn op de kamer bij aankomst, zondag proeverijmenu met wijnbegeleiding, maandag wijnproeverij in de wijnkelder van het hotel, dinsdag waalwegwandeling langs de “Via Vinum Venostis”, VinschgauCard. 
Prijs p. p.: 4 overnachtingen vanaf €670,-

Yogaweken (12–27.10.2024), aankomst za of zo

Inbegrepen: 7 overnachtingen incl. genietershalfpension, 2 yogasessies van 60 min, 1 yogasessie van 90 min, gratis deelname aan de begeleide wandelingen van het hotel, begeleide fietstochten, VinschgauCard voor gratis gebruik van bussen en treinen in Zuid-Tirol, wellnesszone met sauna, stoombad, infrarood en rustruimten, 25 meter lange zwembad (het hele jaar door verwarmd), binnenbad, fitnessruimte en natuurlijke zwemvijver. 
Prijs p. p.: 7 overnachtingen vanaf €981,-

Ontdek hier de andere weekarrangementen van hotel Sand

Wijnkelder Hotel Sand
Wijnkelder Hotel Sand

Maak je reis compleet met deze handige tips

Deze pagina kan affiliate links bevatten. Wij waarderen het enorm als je via onze affiliate links doorklikt. Op deze manier support je ons zonder extra kosten voor jou. Bedankt alvast dat je ons steunt!

Wil jij op de hoogte blijven van al onze reistips? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en volg ons via Instagram.

Bol AlgemeenBol Algemeen