Vakantie in Frankrijk | Ontdek een zomervakantie vol lavendel

Wil je ook naar Frankrijk op vakantie en ben je dol op lavendel? Dan heb ik goed nieuws voor je! Want in dit blog deel ik de leukste tips voor een vakantie in het geurigste deel van Frankrijk.

Een droom van een vakantie in de Drôme

Welkom in de magische wereld van de Drôme Provençale, waar de glooiende heuvels worden getransformeerd in een zee van paarse pracht. In de betoverende periode van juni tot medio juli komen de lavendelvelden tot leven en brengen ze een geurige symfonie van kleuren en aroma’s met zich mee. Zelfs na 15 juli, wanneer de lavendel geoogst wordt, ruikt de lavendel nog intenser. Laat je meenemen op reis door dit betoverende landschap.

L’Essentiel de Lavande – La Bégude-de-Mazenc

Een zee van lavendelbloesems

Zodra je de grenzen van de Drôme Provençale betreedt, zal je oog worden gestreeld door de onmetelijke velden van lavendel die zich tot aan de horizon uitstrekken. De fluweelzachte, paarse bloesems vormen een adembenemend schouwspel dat je hart zal doen overslaan van verwondering. De zon verlicht deze bloemenzee en creëert een betoverende gloed die de lavendelvelden een bijna surrealistische sfeer geeft.

De maand Juni is zonder twijfel het hoogtepunt van het lavendelseizoen in de Drôme Provençale. Het weer is zacht en uitnodigend, met aangename temperaturen, vaak vergezeld door een verkwikkend briesje. Het landschap is doordrenkt met paarse tinten die een kleurenpalet vormen dat onvergetelijk is voor het oog. Dus wil je de lavendelvelden op hun mooist bezoeken? Plan dan je vakantie tussen juni en begin juli.

Velden vol geurende lavendel in de Drôme

Verbonden met traditie

De lavendelteelt in de Drôme Provençale heeft een diepgewortelde traditie die teruggaat tot eeuwen geleden. Lokale boeren hebben deze ambachtelijke kunst van generatie op generatie doorgegeven, en ze koesteren het land en de bloemen met zorg en toewijding. Het bezoeken van de lavendelvelden biedt niet alleen een esthetische ervaring, maar ook een kans om de rijke geschiedenis en het culturele erfgoed van deze streek te ontmoeten.

Markt in la Bégude-de-Mazenc

Lavendel locaties

Overal in de Drôme Provençale vind je ze. Uitgestrekte lavendelvelden. Sommige liggen verscholen, andere tegen een heuvel aan. Idyllisch en betoverend zijn ze zeker. En als de geur tot leven komt, worden al je zintuigen gewekt. Dit zijn de mooiste locaties vol lavendelvelden:

-> op de botanische lavendel paden in Ferrassières. Twee botanische parcours (3,5 en 5km) bij Ho! Bouquet de Lavande
-> op de weg van la Combe naar Savasse, op de helling.
-> Langs de D56, tussen Salles-sous-Bois en Réauville.
-> Langs de D538 rondom Roche-Saint-Secret-Béconne.

Photo: Roman Odintsov

Culturele hoogtepunten

De Drôme Provençale is niet alleen geliefd om haar olijven, olijfolie en haar lavendel, maar zeker ook rijk aan vele culturele schatten en andere bezienswaardigheden. We tippen hieronder enkele adresjes:

Grignan:
Bezoek “Le Chateau de Grignan”, met haar ‘ Palais Royal’ en bewonder het adembenemende uitzicht. Vergeet ook niet door de straatjes van Grignan te slenteren, een van de ‘ Plus Beau Villages de France”. Of ontdek de geschiedenis van Grignan samen met een gids . Het “Festival Correspondance Grignan” in juli.

Nyons:
Haar beroemde olijven, olijfolie en haar weekmarkt.
La Maison des Huiles d’Olive & Olives de France.
Bezoek Distillerie Bleu, waar (vaak na de tweede week van juli) lavendelolie wordt geproduceerd.
Huilerie Richard (olijfolie productie van Nyons AOP incl meer dan 20 verschillende soorten olijfolie).
Vinaigrerie – Moutarderie la PARA. Ontdek hoe op authentieke wijze azijn wordt gemaakt en bezoek de winkel voor een proeverij.
Voor een 360° panorama over Nyons wandel je naar de ‘ Pont Roman‘. Deze brug werd gebouwd tussen 1341 en 1409.

Olijfolie museum in La Maison des Huiles d'Olive & Olives

Route Remarquable”:
Van St-Auban-sur-l’Ouvèze naar Montbrun-les-Bains over de Col d’ Aulan en langs de Gorges d’ Aulan.

Zintuigen in extase

Als overal in de Drôme Provençale de lavendel paars kleurt, besluiten wij met onze e bikes de regio te bezoeken. Onze ogen en fotocamera maken overuren kan ik je verklappen terwijl de lekkere, zoete geur van lavendel ons tegemoetkomt.

Ook zin om op vakantie te gaan naar de Drôme Provençale? Lees ons reisverhaal Fietsen in Frankrijk. Die vakantie kan niet beter kan beginnen als in het schattige dorpje Grignan. Waarom het jaren heeft geduurd om deze betoverende regio van Frankrijk weer te bezoeken is ons een raadsel en onbegrijpelijk. Want ons bezoek aan de Drôme Provençale heeft ons in vervoering gebracht en laat een magische indruk achter. Gegarandeerd dat we terugkomen.

Interessante en praktische tips

Om alvast in de stemming te komen, hebben we een korte video gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *