Tips voor je fietsvakantie in Salzburgerland | Ontdek Wildkogel en Nationaal Park Hohe Tauern

De Wildkogel-Arena ligt in het hart van de vakantieregio Nationaal Park Hohe Tauern, vlak bij de hoogste berg van Salzburg, de Großvenediger (3.657 m). De Wildkogel (2.224 m) is de plaatselijke berg van Neukirchen en Bramberg en is de perfecte locatie voor grote en kleine fietsliefhebbers. Beneden in het dal lopen de eerste etappes van de 270 kilometer lange Tauernradweg. Dit is perfect terrein voor gezins- en ontspannen fietstochten met talloze mogelijkheden om uit te rusten en een ommetje te maken naar de mooie valleien en dorpen van het Nationaal Park. Voor mountainbikers en e-bikers is dit gebied een waar eldorado, met meer dan 1.000 kilometer routes in de bergen van de vakantieregio Nationaal Park Hohe Tauern en van de Kitzbüheler Alpen. Het prachtige natuurdecor van de Hohe Tauern tussen de Großvenediger en Großglockner begeleidt je op al je routes. 

Met een gids naar de valleien van het Nationaal Park

Trek erop uit met met professionele bikegidsen en het Wildkogel Aktiv-weekprogramma. Een heel bijzondere belevenis is de e-biketocht langs de Salzach-fietsroute tot Krimml en de klim van 400 hoogtemeters naar het dal Krimmler Achental. Als fietser word je onderweg telkens weer beloond met een prachtig uitzicht op de machtige Krimmler watervallen. Een grandioos hooggelegen dal en de machtige Dreiherrengletscher gletsjer aan de kop van het dal zorgen voor de apotheose. Ook de fietsroutes naar de drie valleien aan de zonzijde van de Wildkogel trakteren je op onbeperkt natuurschoon. Het Mühlbach-, Dürnbach- en Trattenbachtal met hun almen, bergbeekjes en gooiende hellingen zijn als het ware gemaakt voor (e-)bikers. 

Mountainbike tour Wildkogel-Arena, Neukirchen Bramberg

Fietseldorado Wildkogel

In de Wildkogel-Arena wachten enkele bijzonder pittige beklimmingen op de (e‑)mountainbikers. De rondlopende biketrail van Neukirchen via het dalstation Gensbichl naar het bergstation van de Wildkogelbahn en weer omlaag naar Bramberg garandeert onafgebroken fietsplezier met een stijgingspercentage tot 13 procent. E‑bikers laden de accu van hun fiets op bij het panoramarestaurant op de bergtop, terwijl ze genieten van heerlijke lekkernijen uit de Pinzgau. In dit uitgestrekte hooggelegen wandelgebied zijn er nog tal van uitdagende fietsroutes met bergrestaurants waar je kunt pauzeren. Met de „Nationalpark Sommercard maken fietsers met hun fiets gratis gebruik van de kabelbaanritten bergop.

Mountainbiken in de ongerepte natuur van de Wildkogel-Arena, Neukirchen Bramberg

Sneller naar de top met (e-)bike & hike

Een route voor (e‑)bike & hike is de fietstocht door het smaragdrijke dal Habachtal in het Nationaal Park Hohe Tauern en de aansluitende klim naar de Neue Thüringer Hütte hut, of nog verder naar de Larmkogel (3.017 m). Of volg de fietsroute door het dal Obersulzbachtal en wandel daarna van de kop van het dal naar de Kürsinger Hütte hut en verder naar de Keeskogel (3.291 m). Mountainbikes en e-bikes kun je in de Wildkogel-Arena huren bij diverse aanbieders. www.wildkogel-arena.at.

Habachtal – Nationaal Park Hoge Tauern

de Nationalpark SommerCard en de eLINER

Met ongeveer 60 inbegrepen aanbiedingen is de Nationalpark SommerCard de ideale metgezel. De kaart is bij meer dan 180 partnerbedrijven in Neukirchen en Bramberg inbegrepen bij de overnachtingsprijs. De kaart geeft recht op een dagelijkse rit met de Wildkogel-bergliften en het gebruik van een aantal wandeltaxi’s en het openbaar vervoer. Daarnaast biedt de kaart toegang tot de Krimml-watervallen en de Krimmler waterwereld, de tolwegen Großglockner Hochalpenstraße en Gerlos Alpenstraße, het Museum Bramberg en de heropende Nationalparkwelten Hohe Tauern in Mittersill (vanaf 08.05.2024). Met tien nieuwe werelden zoals “marmot & co”“onderzeese bergpieken” en “wilde wateren” leiden de Nationalparkwelten bezoekers van de hoogste regionen van het natuurpark via de bergweiden naar het dal. De 360°-bioscoop en het adelaarsvluchtpanorama zijn populaire bezoekersattracties gebleven. Alle informatie over routes, hutten en het weer vind je in de app Wildkogel tipps2go.

Wildkogel Aktiv-arrangement (01.05 – 31.10.23)

3 of 7 overnachtingen, Nationalpark SommerCard, 3 begeleide wandelingen (ma – vr), 1 wandel- en fietskaart, wandelstempelboekje voor kinderen – prijs p.p.: vanaf € 165,- voor 3 nachten en vanaf € 385,- voor 7 nachten.

Openingstijden Wildkogelbahn Neukirchen*: 16.–24.05.2024, 29.05–02.06.2024, 07.–09.06.2024: bij mooi weer. 14.06–22.09.2024: dagelijks. 23.09–26.10.2024: bij mooi weer.

Openingstijden Smaragdbahn Bramberg*: 22.–26.05.2024: bij mooi weer. 28.06–15.09.2024: dagelijks.

*Eerste rit bergop: 9.00 uur /middagpauze 12.00-13.00 uur / laatste rit bergop 16.00 uur / laatste rit naar beneden 16.30 uur. Je moet rekening houden met onderbrekingen/sluiting vanwege de weersomstandigheden.

Wil jij op de hoogte blijven van al onze reistips? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en volg ons via Instagram.

Vignet-bestellen
AlpenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *