Sankt Anton am Arlberg | een zomerse bestemming voor sportievelingen

De zomer op de Arlberg is de tijd van de bergsporten. Actievelingen en levensgenieters vinden er ontelbare routes. Van makkelijke wandelingen tot hoog alpiene trektochten. Daarvan zijn 300 kilometer gemarkeerde wandelpaden onderscheiden met het Tiroolse wandelkeurmerk. Mountainbikers en e‑bikers wachten meer dan 350 kilometer aan tochtvarianten. En families met grote en kleine bergontdekkers trekken naar de avonturenvallei Verwell. Met het verhalenpad, het hoge en lage touwenparcours, of de hangbrug over de donderende Rosanna en nog veel meer.  

Lechtaler Höhenweg – TVB St. Anton am Arlberg

Met de kabelbanen en liften van de Arlberger Bergbahnen raak je snel naar de top. De gondels brengen je comfortabel op de Rendl, Gampen, Kapall, Galzig en de 2811 meter hoge Valluga.

Blik op de Arlberg vallei – TVB St. Anton am Arlberg

Ervaren gidsen bieden dagelijks begeleide biketochten aan. En professionele outdoor aanbieders bieden rafting-, kajak- of canyoningtocht aan. Wie het gebied vanuit de lucht wil ervaren boekt een vlucht met een paraglide. Wist je trouwens dat de via ferrata’s in de omgeving van St. Anton am Arlberg internationale bekendheid genieten?  

Wie een sportieve vakantiebestemming zoekt is in St. Anton am Arlberg dus aan het juiste adres! Er is voor ieder wat wils: ontspannen routes voor genieters, tot, veeleisende trails voor de echte experts. Talrijke hutten en almen nodigen je uit voor een rustpauze.

Albona See – TVB St. Anton am Arlberg

De naam van de hoogste bergtop in het Arlberggebied is de Valluga. Dat is ook de naam van een klein en knus hotel, midden in St. Anton. De combinatie van Tiroolse charme en hedendaagse Scandinavische stijl in dit gebouw is uniek. Klein maar fijn: tien suites, 14 tweepersoonskamers en één eenpersoonskamer zijn met veel liefde ingericht. Afgelopen winter heb ik hier overnacht en van de sfeer mogen proeven: wat een fijne, kleinschalige plek midden in St. Anton. Hartelijk en relaxed personeel dat tijd maakt voor een praatje met zijn gasten. Ik voelde me hier meteen thuis.

Aanbieding

St. Anton zomerkaart basic
Inbegrepen in de kamerprijs: gedurende 1 dag onbeperkt gebruik van alle in werking zijnde kabelbanen en liften, entree voor het zwembad Arlberg WellCom in St. Anton of het zwembad Wellnesspark Arlberg Stanzertal in Pettneu, 1 wandeltocht met gids volgens het weekprogramma, een hele of halve dag gebruik van een e-bike tegen betaling (20 euro korting), boogschieten volgens weekprogramma, 1 yogales volgens weekprogramma, greenfee voor de 9-holesgolfbaan in St. Anton, 1 x deelname aan een fakkelwandeling, rondleiding volgens weekprogramma, onbeperkt gebruik van alle bussen die op dat moment rijden tussen Landeck en St. Christoph, kinderprogramma van maandag tot vrijdag

Interessante en praktische tips

  • Reserveren: voor de beste prijzen reserveer je via de eigen website van hotel Valluga. Wil je reviews lezen, kijk dan eens op Booking.com
  • Het weerbericht
  • Prijzen van vliegtickets naar Innsbruck Airport.
  • Boek een huurauto vanaf Innsbruck Airport.
Lounge in Hotel Valluga

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *