Nazomer in Oostenrijk | Biken & hiken in het Zillertal

Met 800 kilometer aan mountainbikeroutes en 1.300 km fietsroutes is het Zillertal een van de topbestemmingen voor fietsliefhebbers. In het dal en op de berg peddelen zowel wielrenners als zondagsfietsers, door het prachtige landschap. Van gemakkelijk tot zeer uitdagend, er is voor ieder wat wils. De gezinstochten gaan langs speeltuinen en buitenzwembaden die uitnodigen om even te pauzeren. Op acht kabelbanen kunnen de fietsen ook mee de berg op. Wie het Zillertal niet alleen wil verkennen, maar samen met een ervaren gids, kan kiezen uit verschillende begeleide tochten. Van gezellige familie-excursies tot professionele tochten. Op de site van het Zillertal tref je een lijst van fietsgidsen aan en diverse fietsroutes voor je vakantie.

Wil je het allemaal niet zelf hoeven uit te zoeken dan bieden Thomas en Markus van Alpinhotel Berghaus, je fantastische begeleide fietsroutes. Dit hotel ligt aan de voet van de Tuxer Alpen.

Het hotel biedt diverse voorzieningen. E-bikes en helmen kun je rechtstreeks in het hotel huren. Er is een afsluitbare fietsenstalling gratis beschikbaar voor degenen die hun eigen fiets meebrengen.

Na een heerlijke fietsdag kan je je in dit hotel verheugen op een ruime wellness en spa. Er is zelfs een natuurlijke zwemvijver, een buiten blokhutsauna en een groot en mooi panoramisch binnenzwembad. Het grote binnenbad hbiedt een schitterend uitzicht op de bergen en de Hintertuxer Gletscher.

Voor wie er ook eens zonder fiets op uit wil: vijf dagen per week trekken de wandelgidsen van het Alpinhotel Berghaus met hun gasten de bergwereld van het Zillertal in. En als het weer niet meewerkt, dan kun je naar een schnaps- en bierproeverij of een zuivelmakerij, de stuwdam of het Naturparkhaus. 

Aanbieding

Activiteitenpakket (17.06–21.10.23)

Inbegrepen: 7 overnachtingen met ¾-pension, wellness & spa, begeleide wandelingen en e-biketochten, wellnessdagen met korting op massagebehandelingen, verhuur van e-bikes in het hotel – prijs p.p.: vanaf 722 euro 

Interessante en praktische tips 

  • Reserveren: Voor de beste prijzen reserveer je via de eigen website van Alpinhotel Berghaus. Wil je reviews lezen, kijk dan eens op Booking.com.
  • Het hotel biedt haar gasten een voucher om, gratis met de bus, bijvoorbeeld Mayrhofen te bezoeken.
  • Het hotel biedt wekelijks een activiteiten programma.
  • de Zillertal Activcard (zomer).
  • Prijzen van vliegtickets naar Innsbruck Airport.
  • Boek een huurauto vanaf Innsbruck Airport.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *