Fietsen in Toscane | De beste vakantietips

Voor ‘The Bike’ heb ik een artikel geschreven over “Fietsen in Toscane”. Daar heb ik naast praktische informatie en het huidige aanbod aan fietstochten en fietsvakanties, ook mijn eigen ervaring in meegenomen.

Onderweg even pauzeren

De ontelbare vergezichten over okerkleurige heuvels, panorama’s met in de verte cipressen laantjes, hele pittige klimmetjes, stoffige dorpjes en het bezoek aan Florence en Siena, zorgden ervoor dat het tot nu toe mijn mooiste ervaring op de fiets is. Onder begeleiding van CycleTours, inclusief bagagevervoer en overnachtingen op campings, fietsten wij van Florence naar Sienna en terug. Wat een spectaculaire route en tip top verzorgd. Al zou ik nu misschien eerder voor een Agriturismo of B&B kiezen in plaats van een fietsvakantie met overnachting op campings. Een aantal campings waren, wel al een kleine 10 jaar geleden, beslist nog heel authentiek.

Terwijl wij genieten van een espresso en cappuccino komt deze man met zijn auto voorbij..

La dolce vita ten voeten uit: overal worden we aangemoedigd of vriendelijk toegejuicht en soms hebben we aanspraak. Zoals met de man op de foto, met zijn Fiat, waarin hij nog reed. Zijn auto trekt natuurlijk veel bekijks. Gelukkig dat een paar fietsers de Italiaanse taal machtig zijn waardoor we even later met deze man in zijn achtertuin een kijkje namen in zijn museum.

Een deel van de CycleTours fietsers op uitnodiging bij de man met zijn Fiat in zijn museum

Het hele artikel “Fietsen in Toscane, routetips en reizen voor jouw vakantie in bella Italia” is te lezen op de site van The Bike.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *