Duurzaam reizen | Ontdek het nieuwe cruisen dat veel waar biedt voor je geld

Je vakantie staat voor de deur. Maar eerst nog die lange autorit naar het zuiden. Eenmaal aangekomen heb je tijd nodig om te ont-stressen… Dat je vakantie ook vanaf het begin heel relaxed kan beginnen, ervaren wij op een unieke manier. Geen auto, trein of vliegtuig komt eraan te pas. Lees onze ervaring aan boord van het nieuwste cruiseschip van de vloot van MSC, de MSC EURIBIA.

MSC’s nieuwste cruiseschip de MSC Euribia

Rond het middaguur arriveren we bij de Amsterdam Passenger Terminal. Aan de balie in de enorme hal ontvangen we onze keycard en andere informatie. Vervolgens passeren we de veiligheidscontrole en lopen we via een “brug” naar de ingang van het cruiseschip. Eenmaal binnen kijken we onze ogen uit. Hè zijn we op een schip? Het lijkt meer op een lobby van een luxe hotel. Even knijpen we elkaar en zijn een paar tellen helemaal perplex en verrast.

MSC Euribia Champagne bar

Al gauw weten we op deck 9 onze buitenhut met balkon te vinden. Mijn man opent de deur en we betreden onze ‘kamer’. Ik loop meteen door naar het balkon en vergaap me aan het riante uitzicht en de grootsheid van het cruiseschip. Onze hut is modern en stijlvol, met een tweepersoonsbed, een sofa, een dressoir met minibar en een kleine badkamer met wastafel, douche en toilet. Alles wat we nodig hebben voor de komende cruise dagen is aanwezig.

MSC Euribia uitzicht vanuit onze buitenhut bij zonsondergang

Nog nooit eerder stapten we aan boord van een cruiseschip. Door vooroordelen zoals, te duur, te massaal, te saai, hebben we ons nooit in de mogelijkheden verdiept. Maar ook cruiseschepen en hun aanbod aan cruise reizen ‘gaan met de tijd mee’ én innoveren. Wij bevinden ons nu aan boord van een nieuw cruiseschip, waar onder andere op milieugebied en duurzaamheid enorm in is geïnvesteerd. Wil je meer lezen over de toegepaste innovaties en nieuwe technologieën zoals het gebruik van Bio-LNG brandstof? Kijk dan verder op de site van MSC

Rond vijf uur ‘s middags, als de scheepshoorn blaast, gaan de trossen los. Als het cruiseschip zichzelf van wal duwt, staan wij op ons balkon! We kijken onze ogen uit. Wat een spektakel. Het is werkelijk mega indrukwekkend. We zien een klein bootje voor ons dat ons de haven uit begeleidt. Mensen op de kade zwaaien en wij zwaaien terug, een kippenvel momentje.

MSC Euribia vertrek vanaf de Amsterdam Passenger Terminal

Nadat we de sluis bij IJmuiden gepasseerd zijn, betreden we het ‘open water’ en varen we over de Noordzee. Met windkracht 4 klotst het water rustig tegen de boeg van het schip. Hoogste tijd nu voor een korte rondleiding over het schip.

Ontdek het schip in het schip

Tijdens onze rondleiding maken we kennis met de verschillende faciliteiten en accommodaties die MSC Euribia biedt. Naast de standaard buiten en binnen hutten, de vele restaurants en zwembaden, biedt het ook nog een apart gedeelte met een eigen restaurant en wellness: de MSC Yacht Club. Dit ‘schip in het schip, zoals men dat noemt, biedt diverse luxe ‘hutten’, waaronder een Duplex Suite met eigen bubbelbad en suites met ruime balkons met een zitje en ligstoelen. MSC Euribia heeft een gevarieerd aanbod aan cabines en suites.

Deluxe Suite MSC Euribia

Na het diner, in een van de restaurants, wandelen we over het buitendeck terug naar onze hut, waar we na een blik op de oceaan onze eerste indrukken de nodige rust gunnen.

MSC Euribia Yacht Club restaurant

Wie van vroeg opstaan houdt kan zich trakteren op mooie taferelen, zoals deze zonsopkomst. Oké mijn wekker ging voeg, maar zo’n cadeautje laat ik mezelf niet ontgaan!

Zonsopkomst aan boord van de MSC Euribia

De volgende ochtend worden we uitgerust wakker. De weidsheid van de oceaan en het geluid van de golven versterken de serene rust die we aan boord voelen. Na het zeer uitgebreide en smakelijke ontbijt, gesterkt door een uitstekende espresso, gaan we op onderzoek uit, wat dit nieuwe cruiseschip haar gasten te bieden heeft. 

Het aanbod aan boord

MSC Euribia winkelgedeelte met led-verlichte plafond

We komen al gauw tot de ontdekking dat op dit nieuwe cruiseschip van alles te doen valt. Zowel voor jong als oud. Van een aquapark voor kinderen, speelruimtes voor diverse jonge leeftijden, een sportcomplex met basketbal, tennisbaan, voetbal, volleybal, theater, casino en voor de Max Verstappen fans: een formule 1 simulator! Die kans laten we ons niet voorbij gaan en dus zitten we even later zelf achter het stuur. Mega vet als je het mij vraagt, zo’n simulator én levensecht! Bekijk zelf het aanbod op dit cruiseschip. Of bekijk deze korte video.

MSC Euribia Formule 1 Simulator

Wie meer iets voelt om te relaxen kan zich te goed doen in de AUREA spa, of naar de kapper gaan, een massage boeken, of wat ronddobberen in het subtropische zwemparadijs. Of een tintje opdoen in een van de ligstoelen op het zonnedek, terwijl het cruiseschip over de oceaan vaart. Er zijn diverse whirlpools verspreid over het cruiseschip en verschillende zwembaden. We komen tijd te kort, want er is ook nog een winkelstraat aan boord, een chocolaterie en diverse bars, waaronder een champagne bar. Wijn liefhebbers kunnen zelfs een ‘degustatie‘ bijwonen aan een van de wijntafels.

MSC Euribia whirlpool op het buitendek
MSC Euribia subtropisch zwemparadijs

Het cruiseschip telt verschillende restaurants voor het ontbijt en het diner en daarnaast ook verschillende bars. ’s Ochtends heb je de keuze uit een zelfbedieningsrestaurant en een restaurant waar je à la carte kunt ontbijten. Voor het diner zijn er diverse restaurants aan boord. De bediening vinden we overal even vriendelijk en hartelijk. De service gerichte insteek van het personeel valt ons overal op. In het restaurant waar we voor de tweede keer dineren, scheppen we snel een band met het personeel. Ik vind het knap dat onze ober onze wijnvoorkeur heeft onthouden. Dat en zijn vriendelijkheid vind ik persoonlijk hartverwarmend. Bekijk het aanbod aan specialiteitenrestaurants.

MSC Euribia Teppanyakki restaurant

Vooroordelen

Tijdens deze speciale cruisereis, ter gelegenheid van de doop van de MSC EURIBIA, het nieuwste cruiseschip van MSC, ervaren we hoe het is om op vakantie te zijn aan boord van een luxe cruiseschip. Door de rust, de faciliteiten en de buitengewone hartelijke service zijn we positief verrast. De vooroordelen die we hadden, stellen we na deze ervaring en beleving direct bij. En dan hebben we nog niet eens het neusje van de zalm beleefd tijdens een cruise naar betoverende baaien, levendige havens, knusse stadjes of wonderschone natuur.

MSC Euribia ontbijt restaurant “Market Place”

Saai vinden we het aan boord van dit cruiseschip beslist niet. Er is veel entertainment, gevarieerde sportieve uitdagingen en qua wellness en spa, ervaren wij meer mogelijkheden dan in een doorsnee hotel of vakantiepark. Het massale waar we bang voor waren, was zeer gering. Eigenlijk is dat best uniek. Natuurlijk kan je ‘ het’ opzoeken, maar wij zaten bijvoorbeeld tijdens het ontbijt samen alleen naar de zonsopkomst te kijken. Hoe wonderlijk is dat! Duur is natuurlijk altijd betrekkelijk. Maar steeds meer reizigers beseffen dat ze op een cruise meer waar voor hun geld krijgen dan op een vakantie in een bungalowpark of een all-inclusive vakantie. En dan heb ik het niet alleen over het entertainment. Ook de service aan boord is van een hoog niveau. Vervuiling en duurzaamheid is ook voor cruiseschepen een hot thema. Door innovaties, nieuwe technologieën en de nieuwe wetgeving, is er de laatste jaren veel veranderd. MSC koerst naar een koolstofarmere toekomst en zal tegen 2050 een netto-uitstoot van broeikasgassen van nul bereiken. Momenteel verminderen, recyclen en hergebruiken ze afval op al hun schepen en produceren ze hun eigen zoetwater aan boord rechtstreeks uit de zee. Alleen thuisblijven is duurzamer, maar zelfs dan produceren we (te veel) afval. Duurzaamheid binnen MSC.

MSC Euribia buitendek met zwembad

MSC Euribia

MSC Euribia is vernoemd naar de oude godin Eurybia die de wind, het weer en de sterrenbeelden heeft gebruikt om de zeeën te beheersen, en de visie van het schip voort te zetten om de inzet van ultramoderne duurzame technologieën onder de knie te krijgen om het kostbare mariene ecosysteem te beschermen en te behouden.

Interessante en praktische tips

Zonsopkomst vanuit onze balkonhut aan boord van de MSC Euribia

Misschien vind je dit artikel ook interessant:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *