Bucketlist TIP | Dit zijn de mooiste zonsopkomst locaties in Oostenrijk

Als de zon achter de bergen begint te schijnen, worden zelfs de grootste langslapers uit bed gelokt. Niets is zo mooi als de lucht die langzaam roze kleurt en een nieuwe dag aankondigt. In slow motion om de vermoeide ogen en de slaperige geest mee te nemen. Hetzelfde geldt natuurlijk voor de zonsondergang, die in de bergen bijna niet te overtreffen is. Mits je natuurlijk onderdak hebt of veilig terug keert naar het dal.

Top 5 hotspots in Oostenrijk 

BAR 360º, Innsbruck

Voor het perfecte panorama hoef je niet altijd een berg op te klauteren: in de 360º bar heb je een geweldig panoramisch uitzicht over de daken van Innsbruck. Hier kunt u overdag op uw gemak koffie drinken of ’s avonds een mooie dag afsluiten met een sundowner en de kleurrijke lichtjes van de Tiroolse hoofdstad op u laten inwerken.

HETELUCHTBALLON, Tannheimertal

De heteluchtballon stijgt nog hoger dan de hoogste top van de Alpen. In de regel gaat het tot 3.000 meter hoog. De Neunerköpfle in het Tannheimer Tal behoort tot de meest geliefde vliegstekken van de Allgauer Alpen en ligt net over de grens in Oostenrijk. Tijdens een tocht over het Tannheimertal ervaar je een panoramisch uitzicht op de Tiroler, Allgäuer en Ammergauer Alpen. En alsof dit uitzicht nog niet mooi genoeg is, zijn er ook regelmatig ballonvaarttochten rond zonsopgang en zonsondergang. Jaarlijks vindt in januari zelfs een internationaal luchtballon festival in het Tannheimer Tal plaats.

SCHWARZSEE, Kitzbüheler Alpen

Niets is zo verkwikkender als een duik in het water. Tijdens het ochtendzwemmen in de ‘Schwarzsee’ bij Kitzbühel kun je ervaren hoe de eerste zonnestralen de Wilder Kaiser verlichten. Dit moerasmeer is het warmste meer van Tirol. Vanaf het water toekijken hoe ’s avonds de gloed langzaam wegebt is ook geen verkeerd idee.

SONNWENDJOCH, Mangfallgebirge 

Zoals de naam, in het Duits, al doet vermoeden, is de ‘Hintere Sonnwendjoch’ ideaal voor een bergtocht bij zons- opkomst of ondergang. De route er naar toe gaat via een tolweg, tot de Ackernalm. Daarna zijn nog zo’n 650 hoogtemeters nodig om de zon op te zien komen of onder te zien gaan. De bergwandeling naar de top op 1.986 meter, staat beschreven op de site van Almenrausch.

ZUGSPITZE, Ehrwald

Nog voordat iedereen omhoog wil, naar de Zugspitze, kunnen vroege vogels met de Tiroler Zugspitzbahn naar de top en de eerste zonnestralen van de dag opvangen. Eenmaal op de top wordt je beloond met een onvergetelijke zonsopgang en een fantastisch kleurenspel boven de Alpen. Dit natuurspektakel kan je eventueel aansluitend afsluiten met een ontbijt in het panoramische restaurant op de top. Goed gesterkt kun je dan in de nazomer je dag invullen met de “Gatterl-Tour. Een  wandeling die je, via de Zuggspitzplatt, terugvoert naar het bergstation. Informatie over de eerste lift(en), inclusief data en prijzen vind je op de site van Zugspitze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *