Wintersport in Frankrijk | Avontuur voor families in de Franse Alpen

In de Alpen worden steeds meer gebieden ingericht voor een ‘nieuwe’ doelgroep die kiest voor avontuur, natuurbeleving en pure stilte in plaats van drukke pistes en jolige après-ski. Enthousiast? 

Het uitzicht vroeg in de ochtend, op deze hoogte, is onbetaalbaar en de stilte ongekend mooi. Een mooie zonsopkomst of zonsondergang is hier geen zeldzaamheid, maar tijdens mijn verblijf, eind maart, in het skigebied van Arêches-Beaufort, vindt koning winter dat de pistes nog wat sneeuw verdienen.

Skitoeren in de Beaufortain, vanuit Arêches-Beaufort

Met een korte vlucht vanuit Amsterdam, landen we aan het begin van de ochtend op de luchthaven van Genève. Met de bergtoppen voor ons, zetten we koers in de richting van de Savoie in de Franse Alpen. De timing is perfect, rond lunchtijd schuiven we aan in een authentiek restaurantje in het al even charmante dorpje Arêches-Beaufort. We gaan voor een ‘menu-rapide’, want vanmiddag wacht ons nog een leuk avontuur.

Zonsopkomst vanuit de iglo – Refuge l’Alpage

Ben je benieuwd welke avonturen we hier beleefd hebben? Op de site van TRAVELBOOK vind je ons volledige reisverhaal. Aanrader voor wie van een portie avontuur houdt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *