Waar vind je een skigebied waar je het hele jaar kan skiën?

Als er één skigebied in Europa is waar het hele jaar geskied kan worden. Waar een 100% natuurlijke sneeuwgarantie is, en dat 365 dagen per jaar. Dan is er maar één gletsjer skigebied in Oostenrijk: de Hintertuxer Gletscher. Het wordt zelfs beschouwd als het beste gletsjer skigebied ter wereld.

365 Dagen skiplezier

De Hintertuxer Gletscher bevindt zich aan het einde van het Zillertal en het bijzondere van deze gletsjer is dat je er het hele jaar door kan skiën. In totaal heeft dit gebied ongeveer 60 kilometer aan pistes en is daarmee een van de grootste gletsjer-skigebieden in Europa. In de zomer is er nog ongeveer 20 kilometer aan pistes. In totaal zijn er 21 liften. Dit skigebied heeft brede pisten en het zijn voornamelijk rode en zwarte pistes. 

Ben je een liefhebber van het freestylen? Bezoek dan zeker het Betterpark Hintertux. Het is een van de hoogste freestylespots in Oostenrijk en een van de beste snowparks in het Alpengebied. 

letterlijk even in een andere wereld

De twee gletsjers, de Tuxer Ferner en de Riepenkees, vormen samen de ‘ Hintertuxer Gletscher’. Om boven op de gletsjer te komen start je op 2100 meter bij de Sommerbergalm. Van daaruit nemen de Gletscherbussen (gondelbanen) je mee naar de eeuwige sneeuw van de gletsjer. Vooral de Gletscherbus III naar de Gefrorene Wand biedt, op 3.250 meter hoogte, een adembenemend uitzicht op de Zillertaler Alpen. Bij goed weer kan je zelfs de bergtoppen van Italië zien. Een aanrader, wil je letterlijk even in een andere wereld stappen.

Uitzicht vanaf het Panorama terras op de Hintertuxer Gletscher

De mooiste pistes

Gefrorene Wand

In de winter kun je van de Gefrorene Wand (3250 meter) in één keer helemaal naar de Sommerbergalm skiën. Voor de gevorderde skiërs is het een heerlijke uitdagende piste. 

Kaserer

De blauwe afdalingen vanaf de Kaserer sleeplift (nummers 12 en 13 op pistekaart) zijn ideaal voor beginners. De sneeuw is altijd fantastisch en de pistes zijn lekker breed. Ook de liften bij de Sommerbergalm, met de piste 15, 16 en 17 zijn ideaal voor beginners. .

Lärmstange

De gletsjer kent een aantal skiroutes waar je na sneeuwval je sporen in verse sneeuw kunt zetten, zoals de skiroute bij de Lärmstange (nummer 13 op de pistekaart). De afdaling is niet te moeilijk of te steil en door de hoogte ligt er vaak zeer goede sneeuw.

© Hintertuxer Gletscher

Schwarze Pfanne

Alleen wanneer de condities goed zijn dan is de rode dalafdaling ‘Schwarze Pfanne’ (nummer 1 op de pistekaart) een aanrader. Je skiet buiten het skigebied om. Ook landschappelijk gezien is deze afdaling de moeite waard.

Wanneer je het skigebied in de wintermaanden bezoekt, dan biedt het ‘Ski- & Gletsjerwelt Zillertal 3000‘, waar de Hintertuxer Gletscher een onderdeel van uitmaakt van begin december tot midden april 202 kilometer aan pistes in alle moeilijkheidsgraden. 

Overnachtingstip

Wie een hotel zoekt, met exclusieve ligging in het dorpje Hintertux aan de voet van het eeuwige ijs kan in het Hotel Klausnerhof logeren vanaf pole position. In slechts enkele minuten bereikt de gratis skibus het dalstation van de gletsjerkabelbaan van de Hintertuxer Gletscher. De dalafdaling leidt direct terug naar het hotel. Al in oktober worden gasten verwelkomd voor het ‘winterseizoen’.

Als eerste op de Hintertuxer Gletscher skiën?

Vanaf Kerstmis zijn de eerste sporen van de dag op de Hintertuxer Gletscher één keer per week voorbehouden voor de gasten van het viersterrenhotel Klausnerhof. Zij skiën dan eerder door de poedersneeuw dan wie dan ook. Ook het ontbijt dat in het Tuxer Fernerhaus, midden in de bergen, wordt geserveerd is voor de gasten een beleving op zich.

Hotel Klausnerhof in de winter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *