Schoonheid, Sereniteit en Avontuur | Ontdek de mooiste bergmeren van Salzburgerland

Salzburgerland, een betoverende regio doordrenkt met de majestueuze aanwezigheid van de Alpen, herbergt enkele van de meest indrukwekkende en betoverende bergmeren ter wereld. Deze natuurlijke juweeltjes zijn niet alleen een lust voor het oog, maar ook een bron van rust en inspiratie voor zowel natuurliefhebbers als avonturiers. Hier duiken we dieper in de mysterieuze aantrekkingskracht van de meest bijzondere bergmeren in Salzburgerland.

Fuschlsee: een spiegel van sereniteit

Fuschlsee, met zijn kristalheldere water dat de omliggende bergen en bossen weerspiegelt, is een oase van sereniteit. Dit meer biedt niet alleen een kalmerende ontsnapping aan de drukte van het dagelijks leven, maar ook talloze mogelijkheden voor activiteiten zoals vissen, fietsen en golfen, allemaal in harmonie met de natuurlijke pracht. Insider tip: dit meer is minder bekend dat bijvoorbeeld de Wolfgangsee of de Attersee.

Aanlegsteiger van Hotel Ebner’s Waldhof aan de Fuschlsee

Hintersee: een parel verscholen in het groen

Diep in de weelderige bossen van Salzkammergut ligt de betoverende Hintersee. Hintersee is niet alleen het kleinste stadje in de Salzburger Alpen, maar ook een en geheimtip voor natuurliefhebbers. Een verborgen juweeltje in een zijdal van de Osterhorngroep. Omgeven door dicht groen en dramatische rotswanden biedt het ongerepte karakter van Hintersee een verfrissende duik in een kristalhelder meer. Een plek waar de tijd lijkt stil te staan. De Hintersee geniet dan ook met recht de reputatie van de meest diverse meren in het Salzkammergut.

Hintersee in Salzkammergut – © Salzburgerland Tourismus

Mondsee en Irrsee: de warmste meren

De Mondsee is een meer met geschiedenis. En dat sinds het Neolithicum en 1000 jaar klooster als bron van cultuur. Waar iedereen dialect spreekt en muziek in zachte golven op het meer klinkt. Tussen Schafberg, Mondseeberg en Drachenwand ligt de marktstad Mondsee, schilderachtig gelegen aan de oever van het gelijknamige meer. Dit prachtige stuk land werd al in de prehistorie bewoond door de zogenaamde paalbewoners en heeft zich ontwikkeld tot een verfijnde plek met een breed scala aan mogelijkheden – of het nu gaat om zwemmen in het kristalheldere water, wandelen of fietsen in het middelgebergte bereik of voor gezinsvakanties op de boerderij.

Het kleine broertje van de Mondsee, de Irrsee (ook wel bekend als de Zellersee), is volledig beschermd. Motorboten zijn hier niet toegestaan. Dit natuurreservaat is een geliefd meer voor natuurliefhebbers en rustzoekers en trekt roeiers, zwemmers en romantici die op zoek zijn naar een bijzondere en rustgevende omgeving aan.

De bijzondere schoonheid van de regio wordt de bezoeker het best onthuld op een van de talrijke wandelpaden rond Mondsee en Irrsee. Vanaf de drie hoogste toppen, Schafberg, Drachenwand en Schober, heb je het beste uitzicht op de meren, sommige naburige meren zijn zelfs zichtbaar op een heldere dag. De kers op de taart is het turkooisblauwe water van de Mondsee, dat het silhouet van de bergen weerspiegelt.

Uitzicht op de Mondsee vanaf de Kolomansberg

Jäger-en Tappenkarsee: wandelen tussen bergen en meren

De smaragdgroene Jägersee, en de sprankelende blauwzwarte Tappenkarsee hebben een ding gemeen: de gevarieerde wandelroutes langs deze kristalheldere bergmeren maken wandelen in de omgeving van Wagrain-Kleinarl tot een bijzondere natuurbelevenis. Ontdek de idyllische bergmeren en beleef wandelingen als in een prentenboek. De Jägersee ligt maar 4 kilometer van Kleinarl en is eenvoudig bereikbaar met auto, bus of MTB. De Tappenkarsee, het grootste bergmeer in de Oost Alpen is alleen te voet bereikbaar.

Jägersee – © Wagrain-Kleinarl Tourismus
Tappenkarsee – © Wagrain-Kleinarl Tourismus

Wolfgangsee: de sfeervolle schoonheid

Wandelen met uitzicht over de Wolfgangsee

Het majestueuze Wolfgangsee, het grootste meer in de regio Salzburg, is als een schilderij tot leven gebracht, met de omliggende bergen als een beschermend frame. Dit meer, omringd door pittoreske dorpjes, nodigt bezoekers uit voor boottochten, ontspanning aan de oever en avontuurlijke wandelingen. Het heldere water weerspiegelt de rijke geschiedenis van de regio en creëert een sfeer van tijdloze schoonheid.

Uitzicht op de Zellersee – © Salzburgerland Tourismus

De bergmeren in Salzburgerland zijn niet slechts een verzameling van wateren; ze zijn poorten naar betoverende werelden van schoonheid, sereniteit en avontuur. Elk meer heeft zijn eigen verhaal te vertellen, en samen vormen ze een weelderig mozaïek dat de essentie van deze buitengewone regio vastlegt. Of het nu gaat om een moment van rust aan de oever, een opwindende watersport ervaring of een stevige wandeling naar een boeiend uitzichtpunt, deze meren beloven bezoekers een onvergetelijke reis in het hart van Salzburgerland.

Voor vakantieliefhebbers van rust en wintersporten, die deze meren en bergen niet kunnen loslaten, is de winter ook een aanrader. Ook in de winter vormen de meren, samen met het verstilde landschap, het decor voor een sprookjesachtige ervaring.

Zell am Moos in de winter – © TVB MondSeeLand

Deze artikelen vind je misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *