Bike story | Op de pedalen in het Pustertal

Zoek je een licht glooiende e-bike route, met hier en daar wat stijlere stukken, dan is de route vanuit San Vigilio naar de Passo Furcia, op 1.759 meter, een aanrader. Je fietst hier heel afwisselend, door het bos, door kleine gehuchtjes, langs alpenweides en voor een deel langs de skipiste ‘Pre da Peres’. Eenmaal aangekomen bij Passo Furcia wacht je een smakelijke beloning, want bij Furcia Center eet je de heerlijkste Apfelstrudel van de hele omgeving. 

De route start bij Restaurant Taibon 1885, wat overigens een uitstekend restaurant is.  Houdt links aan als je het bos bereikt (Str. Ches Costes) en vervolg de route over de Str. Chi Vai en Str. Rara in de richting van de Passo Furcia (en passeer ‘Sartu Apartments). Vanaf het VVV in San Vigilio di Marebbe is deze fietstocht ruim 9 km en duurt ongeveer anderhalf uur. 

Voor een compleet overzicht met fiets routes in de omgeving van San Vigilio, van ontspannen MTB (e-Bike) routes langs alpenweides, of door het bos, tot de pittiger route naar Rifugio Lavarella, biedt de site van San Vigilio je veel mogelijkheden.

Hotel/Restaurants in San Vigilio di Marebbe
– Alpine Mountain Chalet Hier tref je een heerlijk ruim chalet aan net buiten de dorpskern van San Vigilio di Marebbe. Met gratis e-Bikes, een parkeergarage en een weelderige tuin met o.a. een sauna. De accommodatie wordt gerund door de hartelijke en gastvrije Alessia.   
– Ciastel Wij raakten hier verliefd op het interieur en het heerlijke eten, niet wetende dat ze ook prachtige appartementen verhuren.
– Restaurant Fana Ladina Wil je in een fijne ambiance en atmosfeer dineren en de typische ladinische gerechten proeven en ervaren? Reserveer dan hier.  

Voor overige informatie zijn de volgende sites interessant om te bezoeken:
– Val Pusteria 
– MMM Corones, het Mesner Mountain Museum, gelegen op 2000 meter op Plan de Corones
– Lumen, het Mountain Photography museum, op Plan de Corones
– Weerbericht San Vigilio di Marebbe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *