Beleef een ontspannen vakantie tussen cipressen en citroenbomen | Ontdek de lente in Zuid-Tirol

Levensgenieters strijken hier meestal al in maart neer op een van de terrasjes en genieten van de warme zon en de zachte lentelucht. Ze laten de winter en het leven van alledag achter zich en trakteren zichzelf op een ontspannen moment of vakantie tussen cipressen, citroenbomen en palmen.

In Zuid-Tirol komt de lente vaak wat vroeger dan elders in de Alpen, met name in het Meranerland. De hoge bergtoppen die het Meranerland omsluiten, zorgen voor een mediterraans klimaat in het dal. Al in het vroege voorjaar bloeit de appelbloesem uitbundig en kleurt de omgeving door een weldaad aan bloeiende planten.  

Algund

Als je op zoek bent naar rust, kom dan naar het viersterren hotel Maria Theresia in Algund. Het liefdevol gerunde adults-only hotel is een charmant toevluchtsoord. Al in het vroege voorjaar is het hier heerlijk toeven tussen de wijngaarden met een fantastisch uitzicht op de bergen. Laat je van ’s morgens tot ’s avonds verwennen met culinaire hoogstandjes en geniet van de wellness verwennerij. Het hotel wordt gekenmerkt door veel ruimte voor elke gast, heerlijke rust en de natuur, die in het voorjaar tot leven komt. De gastheren van Hotel Maria Theresia doen graag iets extra’s om hun gasten volop te verwennen. 

© Manuel Kottersteger

Bewust klein, bewust fijn is de filosofie van Hotel Maria Theresia. Veel is nieuw: de aangename sfeer in de prachtige eetzaal, de grote ligweide met uitzicht, mooie ruimtes met veel licht voor massages en schoonheidsbehandelingen en de ruime ondergrondse parkeergarage.

Highlight-weken in Hotel Maria Theresia

Ook al is het fijn om de hele dag te genieten van het goede leven in Hotel Maria Theresia, de specials die het hotel aanbiedt, zijn ook interessant: uitstapjes naar het Gardameer, naar Valdobbiadene of elders in Zuid-Tirol. Er is veel te zien – en ook te proeven. In de speciale weken in de lente, van 26 maart tot 25 juni 2023, is er een heel gevarieerd programma. 

© Manuel Kottersteger

Wie de natuur intrekt, kan zich verheugen op een onbeschrijflijke verscheidenheid. De prachtige panoramawegen en de ‘Waalwegen‘ zijn ideaal voor ontspannende wandelingen. De Algunder Waalweg is zelfs een van de mooiste wandelingen in de regio. Deze waalweg heb ik zelf al meerdere keren gewandeld en blijft mooi om te doen. Hogerop kun je vanaf juni over de Meraner Höhenweg wandelen of een rondwandeling maken hoog in de Alpen in een uniek berglandschap. 

Elke dinsdag neemt gastheer Wolfgang de gasten van Hotel Maria Theresia mee op een avontuurlijke wandeling. Op donderdag liggen de uitstapjes wat verder weg: een chocoladeproeverij in Vinschgau, Verona en de bloemenmarkt, een olijfolie productie aan het Gardameer of een zogenaamde ‘merenda’, een typisch Italiaans fenomeen, een snack in de namiddag, op een alm in het Ultental.

E-Bike plezier 

In de omgeving rond Hotel Maria Theresia is het in april romantisch fietsen langs de appelbloesems. Of fiets een of meerder etappes van de ‘Via Claudia Augusta’ fietsroute. Sportievelingen kunnen zich in de omgeving (Vinschgau) aan uitdagende mountainbike tochten wagen dankzij de vele goed gemarkeerde trails. Kijk voor meer informatie op de site van SÜDTIROL.

Interessante en praktische tips

  • Reserveren: voor de beste prijzen reserveer je via de eigen website van hotel Maria Theresia. Wil je reviews lezen, kijk dan op Booking.com.
  • Wie in Hotel Maria Theresia verblijft, profiteert van de gratis Südtirol GuestPass Algund. Met deze gastenkaart kun je gratis gebruik maken van alle openbaar vervoer in heel Zuid-Tirol en van bepaalde kabelbanen en heb je gratis toegang tot 90 provinciale musea.
  • Prijzen van vliegtickets naar Innsbruck Airport.
  • Boek een huurauto vanaf Innsbruck Airport.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *